Fudbal

Ono kad nije trebalo da igraš, ali si postigao HET-TRIK za osam minuta!

Izvor mondo.ba

Sjajni Danac ušao s klupe i prvim het-trikom u karijeri, za osam minuta, zapečatio sudbinu Đenove, vrlo vjerovatno i njihovog trenera Aurelija Andreacolija.

Dok jednom ne smrkne, drugom ne svane.

Stara je narodna poslovica može se adekvatno upotrebiti u izveštaju sa duela 8. kola Serije A.

Roberto Ingleze morao je da napusti igru već u 12. minutu utakmice na "Enio Tardiniju", a njegova zamena potom postigla het-trik u najubedljivijoj pobedi domaćih ove sezone: Parma - Đenova 5:1 (3:0).

Andreas Kornelijus do poluvremena je već imao dva gola, početkom drugog dela i treći za novi poraz gostiju sa "Marasija" koji će naredno kolo dočekati na začelju tabele zajedno sa gradskim rivalom, kojeg nije trgao ni današnji debi legendarnog Klaudija Ranijerija.

Pročitajte sve rezultate, strelce i tabelu Serije A.

Uprkos naletima motivisanih fudbalera Parme, gosti iz Đenove uspevali su da brane mrežu sve do 38. minuta, a onda je usledilo 12 minuta "mraka", u kojima se mreža Đenovljana zatresla četiri puta.

Prvo je Juraj Kucka probio bedem gostiju, i to na asistenciju ove sezone sjajnog Dejana Kuluševskog, nakon čega je usledio "rafal" snažnog napadača, Kornelijusa. Nadahnutom Dancu je za het-trik bilo potrebno osam minuta, a važno je pomenuti da mu je kod jednog gola asistirao upravo Šveđanin makedonskih korena, Kuluševski.

U poslednjih šest prvenstvenih mečeva, Đenova je od mogućih 18 bodova osvojila samo jedan (0:0 protiv Bolonje).

Nakon minusa od četiri gola nakratko se probudio i tim Aurelija Andreacolija, koji je zbog loših rezultata i pretposledjneg mesta u Seriji A veoma blizu otkaza. Moguće da mu je ovo bio oproštaj od klupe Đenovljana.

Andrea Pinamonti, još jedan rezervista koji je na poluvremenu zamenio Gorana Pandeva, upisao se u strelce i smanjio zaostatak na 4:1, ali to nije zaustavilo inspirisanog Kuluševskog. On je na dve asistencije dodao i pogodak za konačnih 5:1, posle katastrofalne reakcije odbrane gostiju.

Kapiten Đenove posle izlaska Pandeva bio je naš Ivan Radovanović.