Fudbal

Španac dolazi u Humsku: Ne beži od kartona, ove sezone ISKLJUČIO i Modrića

Izvor mondo.rs

Igrači crno-belih moraće da se pripaze startova s leđa na Ahilovu tetivu, pošto Estrada za to odmah pokazuje crveni karton, čak iako nije bio jak kontakt...

UEFA je odlučila da u Humsku pošalje Španca!

Poznati arbitar Havijer Estrada Fernandez sudiće meč između fudbalera Partizana i Mančester Junajteda u trećem kolu Lige Evrope koje je zakazano za četvrtak u Beogradu (18.55, direktan prenos na RTS).

Njemu će pomoćnici biti sunarodnici Roberto Alonso i Injigo Prieto, dok će četvrti sudija biti Pablo Gonzalez Fuertes.

Fernandez, koji osam godina nosi oznaku FIFA, drugi put će deliti pravdu crno-belima, nakon što je sudio na revanšu meču Partizana i Olimpijakosa u Pireju u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona 2017. godine.

Poznat je kao sudija koji "časti" kartonima, tako da je ove sezone pokazao već 46 žutih na osam mečeva (5,75 po utakmici) uz dva crvena kartona.

Naročito sporno bilo je isključenje za Luku Modrića na "otvaranju" Primere protiv Selte (3:1) kada se činilo da će zvanično najbolji fudbaler sveta proći samo sa upozorenjem, a umesto toga mu je Estrada Fernandez, posle konsultacija s VAR tehnologijom, pokazao direktan crveni.

Razlog za to jeste što su u La Ligi propisali da SVAKI start s leđa na Ahilovu tetivu, čak iako nije jačeg intenziteta, odmah znači i crveni karton što je Modrić iskusio na svojoj koži.

Susret između fudbalera Partizana i Mančester Junajteda igra se u četvrtak od 18.55 na stadionu u Humskoj.