Fudbal

Sve u 16 sa Devom: Ne priča Savo bez veze, ali "večiti" neka krenu od sebe!

Autor Nikola Janković

"Ne kažem da je lako, ne kažem da je sve idealno, da je sve čisto, daleko od toga, sigurno da i Partizan ima svoje razloge zašto tako reaguje, ali bih ja više voleo da i jedni i drugi potrude da ispravljaju svoje greške", rekao je.

"Iskreno, plakao sam", odgovorio mi je Marko Dević, kada sam ga pitao za prve dane u Lucku, gradu na istoku Ukrajine od 200.000 stanovnika u koji je otišao kao 21-godišnjak iz milionskog Beograda.

Nisam ni pretpostavljao šta će mi rođeni Zvezdarac ispričati tada.

Epizoda je emitovana u 20 časova na našem YouTube i SoundCloud kanalu.

"Imao sam situaciju dok sam igrao u Srbiji da tokom letnje pauze radim kod strica na štandu na Adi, gde sam prodavao sladolede da bih zaradio džeparac, jer moji nisu imali da mi daju. Zašto to pominjem? Kad sam bio u Lucku bilo mi je toliko teško da mi je u glavi bilo stalno: 'Ma, nema veze, vratiću se u Srbiju, radiću kod strica i imaću neki dinar za sebe'", nastavio je strelac jednog od najvažnijih golova u istoriji fudbala koji nije priznat.

Ne samo to, otkrio mi je tokom snimanja treće epizode druge sezone podkasta "Sve u 16" da je uoči odlaka iz Srbije dugovao lovu za auto i da nije imao da vrati dug.

"Micubiši 'kolt'. Trošio je kao... Ali, morao sam da ga imam", rekao je Marko, koji se oveog vratio u rodni grad posle 14 godina u inostranstvu, Ukrajini, Rusiji, Lihtenštajnu, Azerbejdžanu, Kataru...

"Ako je sad na krovu, onda je bio u rupi", prisetio se starog stadiona Voždovca i pokušao da se seti kome je sve dao gol kada je prvi put igrao za "zmajeve".

Pogledajte Devino gostovanje u Mondo studiju na našem YouTube kanalu...

Sve u 16 Mondo podkast, gost Marko Dević
Izvor: YouTube