Fudbal

ZA SVE ZVEZDAŠE I SRBE: Šta može Crvena zvezda u Londonu? (ANKETA)

Autor Jovan Terzić

Crveno-beli su optimisti, a šta vi očekujete od gostovanja u Londonu?

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

/Od novinara MONDA u Londonu/

Posle godinu dana ponovo u Engleskoj. Posle dve godine ponovo u Londonu, a posle 47 opet na stadionu Totenhema.

Doduše, ne na čuvenom "Vajt Hart Lejnu", već na milijardu evra plaćenom i pre tek nekoliko meseci otvorenom supermodernom zdanju, koje u iščekivanju sponzora spremnog da plati ko zna koji iznos da bi se nazvalo po njemu i dalje se oslovljava jednostavno - "Totenhemov stadion".


Od 21.00, Crvena zvezda igra protiv londonskih "pevaca" utakmicu 3. kola Lige šampiona.

Prethodni put kada su se ovi rivali sastali bilo je to u osmini finala tadašnjeg Kupa UEFA.

Te 1972. godine, Totenhem je slavio kod kuće 2:0, a crveno-beli na svom terenu 1:0.

Sjajnu partinu pružili su Zvezdini fudbaleri u revanšu, ali osim leta Vojina Lazarevića za pogodak glavom na centaršut Dragana Džajića u 48. minutu, nisu uspeli više. Veliki broj šansi ostao je neiskorišćen, pa je dalje prošao engleski tim.

Akter tih duela bio je Stanislav Karasi.

"Za nas je bio veliki uspeh što smo uopšte ušli u takmičenje sa tako velikim klubom. Te godine kada smo igrali protiv Totenhema, bili smo u odličnoj formi. Dobro smo igrali u našem prvenstvu, a pogotovo u Evropi. Poštovali smo protivnika i znali smo da je veliki klub sa dugom tradicijom. Nismo se plašili, izašli smo hrabro i odigrali dobru utakmicu. Ponosan sam na taj duel jer smo pokazali da umemo da se nosimo sa velikim klubovima", prisetio se nekadašnji golgeter crveno-belih i istakao veru da bi aktuelna generacija mogla do boljeg rezultata u Londonu nego njegova:

"Optimista sam. Kada radite nešto u životu uvek treba da se borite da ispadne najbolje. Očekujem dobru igru našeg tima".

Izvor: Mondo

Među onima koji će probati da serviraju "osvetu" biće Nemanja Milunović, čiji će glavni zadatak biti da zaustavi Harija Kejna.

"Očekujem veliku borbu. Dobro smo pripremili utakmicu, imamo svoje planove. Poštujemo Totenhem ali ne treba previše da ga respektujemo, nego da pokušamo da iskoristimo njihove mane", istakao je Milunović.

"Trenutna kriza kod njih nije realno stanje i zato treba biti oprezan. To je mač sa dve oštrice. Reč je o finalisti Lige šampiona i ne smemo to zaboraviti", upozorio je nekadašnji štoper.

Kako zaustaviti Harija Kejna, bilo je jedno od pitanja novinara.

"Radi se o jednom od najboljih napadača na svetu. Uspeli smo protiv Bajerna da u velikoj meri zaustavimo Levandovskog, pa se nadam da će i sutra naša odbrana biti kompaktna", optimista je Zvezdin štoper.

Osvrnuo se Nemanja Milunović i na zabranu organizivanog dolaska Delija na stadion.

"To ne menja pristup igrača utakmici, ali naravno da mi je žao što neće biti tu sa nama. Oni su naš vetar u leđa i 12. igrač. Za sve njih u domovini, za sve zvezdaše i Srbe daćemo sutra maksimum", obećao je štoper crveno-belih.

Pre dve godine u Londonu bilo je 0:0 protiv Arsenala, prošle godine je u ovo vreme Liverpul je slavio 4:0 kao domaćin, ali je dve nedelje kasnije savladan 2:0 u Beogradu.

Kakva su vaša očekivanja od predstojećeg duela...

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt

Izvor: Mondo