Uživo

Totenhem "iskalio bes" na Zvezdi - PET (pre)lakih u mreži Borjana!

Zvezda je odigrala loš meč u Londonu protiv mnogo boljeg Totenhema nego što je bio u prethodnom periodu… Igrali su igrači Spursa za samopouzdanje i koristili greške odbrane šampiona Srbije. Borjan je pet puta morao da vadi iz gola.

***pogledajte kako se meč odvijao klikom na karticu "razvoj događaja"***

Lekcija za večeras: Spursi nisu slučajno vicešampioni Evrope!

Bez obzira na to što su pred duel sa Crvenom zvezdom u 3. kolu Lige šampiona imali tek dve pobede u poslednjih deset mečeva, igrači Maurisija Poketina osetili su da bi u duelu sa prvakom Srbije mogli da se vrate na pravi kolosek, da povrate samopouzdanje...

I uspeli su u tome.

Rano su poveli, "osetili krv" rivala, a onda i to što se Zvezda branila očajno dozvolivši Hariju Kejnu i Hjung-Min Sonu da postigne dva, a Eriku Lameli jedan gol.

Posebno problematična bila je odbrana u tranziciji, posle lako izgubljenih lopti, pa ovoga puta ni Milan Borjan nije mogao da bude čudotvorac za sve idealne prilike koje su igračima Totenhema nemarnošću stvorili njegovi saigrači iz svake linije tima.

Zvezda se tako iz Londona vraća sa čak pet golova u mreži, a posle pobede Bajerna nad Olimpijakosom (3:2) - i dalje ima šanse za prolaz dalje.

TOTENHEM - CRVENA ZVEZDA 5:0 (3:0)
/Kejn 9, 72, Son 16, 44, Lamela 57/


Ako su fudbaleri Crvene zvezde mogli nešto da nauče iz evropskih utakmica, kojih su odigrali mnogo od dolaska Vladana Milojevića, to je da se loš "ulazak" na utakmicu u gostovanju ne prašta - tako je bilo protiv Liverpula, Pari sen Žermena, ali i Totenhema.

Spursi su na (pre)lak način poveli posle laganog kornera u 9. minutu kada je Kejn pobegao Degeneku, loptu nije izbio ni Tomane, a Borjan već nije mogao ništa da učini.

Nije dovoljno upozorenje bilo ni to što je Kejn neposredno pre toga već u kaznenom probao da "lomi" Degeneka, i pao bez faula, pa su na teži način odbrambeni igrači Zvezde morali da nauče da se najboljem engleskom napadaču ne sme ostaviti ni milimetar prostora.

GRUPA "B"

Olimpijakos - Bajern 2:3 (1:1) /El Arabi 23. Giljerme 79 - Levandovski 34, 62, Toliso 75/ Totenhem - Crvena zvezda 5:0 (3:0) /Kejn 9, 72, Son 16, 44, Lamela 57/ Tabela: Bajern 9, Totenhem 4, Crvena zvezda 3, Olimpijakos 1.

Mnogo više ostavljeno je Hjung-Min Sonu koji je u 16. minutu smestio loptu u mrežu potpuno usamljen na levoj strani, nakon što je Lamela prevario Rodića, a "ponovio" se i u 44.

Na sredini terena loptu je izgubio Marko Marin, skupo plaćeni Ndombele je povukao loptu i s njom pretrčao dobar deo terena, a onda u idealnom trenutku odložio za Južnokorejca koji je lako savladao Milana Borjana za "laka tri komada" na poluvremenu.

Zvezda nije bila potpuno bezopasna, videli smo pokušaje Gobeljića, Van la Pare i Milunovića, imali su i solidan posed (45%), ali odbrana to nije mogla da prati.

/SVI PAROVI, REZULTATI, STRELCI I TABELE LIGE ŠAMPIONA/


Ista slika i u nastavku gde je Totenhem očigledno želeo da leči rane iz prethodnog perioda pošto im je sve išlo od ruke, ređale su se šanse ispred gola Borjana, a prvu veliku u mrežu je smestio Lamela, nakon što je Orije lako prošao u 57. minutu.

Menjao je Milojević, poslao je Pavkova i Petrovića na teren, "rodile" su se šanse za Garsiju i Marina, ali kada nisu iskorišćene - uzvratio je Hari Kejn rutinskim golom u 72. minutu.

Crvena zvezda naredni meč u Ligi šampiona opet igra protiv Totenhema, ali na "Marakani" pošto će ih dočekati za dve nedelje (6. novembar) u pokušaju da im se revanšira za bolan udarac usred Londona pred 51.743 gledalaca.

TOTENHEM: Gazaniga - Orije, Fertongen (od 72. Fojt), Sančez, Dejvis - Sisoko, Ndombele, Lamela, Ali (od 76. Lo Selso) - Son (od 69. Dajer) i Kejn.

ZVEZDA: Borjan - Gobeljić, Degenek, Milunović, Rodić - Kanjas (od 60. Petrović), Vulić - Garsija, Marin, Van la Para - Tomane (od 60. Pavkov).

Meč je sudio italijanski arbitar Marko Gvida.


N   A   J   A   V   A

Ekipa srpskog šampiona pokušaće da na gostovanju u Londonu iznenadi viceprvaka Lige šampiona iz prethodne sezone. Spursi su u užasnoj formi od početka takmičarske 2019/20 i slavili su na tek dve od poslednjih deset utakmica, pa je namera igrača Zvezde da tu krizu još prodube...

Neće im biti nimalo lako jer se i dalje radi o jednom od najboljih timova na svetu koji će pokušati sve da njihov preporod sezone krene baš od Crvene zvezde.

Tim trenera Vladana Milojevića je ostvario šest pobeda od poraza u "večitom" derbiju, uz trijumf nad Olimpijakosom u Ligi šampiona (3:1), tako da bi i bod na ovom gostovanju značio mnogo u pokušaju da se obezbedi proleće u Evropi.

Na novi velelepni stadion Totenhema (pročitajte MONDO reportažu) nije otišao povređeni napadač Ričmond Boaći, dok u sastavu domaćina neće biti Uga Lorisa.

Naš reporter Jovan Terzić nalazi se u Londonu tako da vas na MONDU očekuju fotografije, video snimci, zanimljivosti, izjave, konferencije i još mnogo drugih sadržaja sa lica mesta. Meč ćemo pratiti u tekstualnom prenosu, dok je TV obezbežen na Arena sport i RTS.

22:54

90+3' - Kraj!

Ubedljiv poraz Crvene zvezde u Londonu (5:0) pred 51.743 gledalaca. Izveštaj utakmice pročitajte klikom na "uvodnu vest". Tu ćete pronaći i hajlajtse sa utakmice...

22:42

82' - Poslednja izmena

Aleksa Vukanović je na terenu umesto nevidljivog Van la Pare. U Atini isto pet golova, 3:2 za Bajern protiv Olimpijakosa.

22:31

72' - GOL! KEJN! 5:0!

Totenhem ne prašta.

Bila je to duga lopta ka Kejnu, loše ju je prihvatio, delovalo je da je potpuno propala prilika, on je sačekao, umirio loptu, a onda odlučio da lagano šutira kroz noge Gobeljiću, što je bilo savršeno precizno... Pravo u dalji ugao Borjana.

22:29

70' - Mariiiiiin

Možda i najlepša akcija Zvezde do sada.

Van la Para i Rodić su odlično odigrali po levom boku, pronašli su Marka Marina, ovaj je želeo da pogodi dalji ugao Gazanige, lepo je gađao, ali lopta odlazi samo malo pored gola.

22:25

66' - Garsija!

Možda i najbolja šansa na meču za Zvezdu...

Bio je uporan Garsija, osvojio je loptu, odigrao dupli pas sa Pavkovim i izašao u gol-priliku, ali dobro je postavljen Gazaniga i ne da Zvezdi da se vrati u meč.

22:22

64' - Son...

Nisa ulaskom Petrovića nije se suzio prostor koji imaju igrači Totenhema, nova šansa, srećom po Borjana sada je Son bio sebičan.

22:20

60' - Pavkov na terenu!

Ulazi ljubimac navijača Crvene zvezde umesto nedovoljno primećenog Tomanea, a odmah potom se diže i Njegoš Petrović koji menja Hosea Kanjasa.

22:17

57' - GOL! LAMELA! 4:0!

Nije pogodio pre par minuta, ali jeste sada...

Serž Orije je probio po desnoj strani, potezom tela je izbacio Milana Rodića, a potom je u kaznenom prostoru mogao da bira kome da doda. Izabrao je Erika Lamelu koji bez bloka postiže četvrti gol na meču.

Ni dva minuta kasnije nova šansa za Argentinca, ali sad Borjan brani.

22:14

54' - Lamela...

Šansa za šansom za igrače Totenhema.

Uhvatio se za glavu Lamela zbog udarca koji je otišao malo pored gola. S druge strane Zvezda uzvraća preko Gobeljića koji šutira treći put pored Dejvisa, ali pravo u Gazanigu koji je uhvatio loptu.

22:12

53' - Sreća!

Hari Kejn je kao od šale pronašao Sona po dubini, bio je nesebičan usamljeni Južnokorejac, vratio je na "penal" za Alija, ali je pre toga do lopte stigao Milunović i otklonio opasnost. Prelako ulaze u šanse igrači Totenhema, prelako...

22:11

52' - Gobeljić!

Dobar napad Zvezde, sada je Gobeljić ostao po levoj strani i ispratio pas Tomanea, lopta nije prošla do saigrača, a potom je podignuta ofsajd zastavica...

22:04

46' - Bez promena na pauzi...

Vladan Milojević odlučio je da ne menja nijednog igrača uprkos slabom izdanju.

21:53

45' - Poluvreme!

Nije dugo trebalo Gvidi da pošalje igrače na odmor...

Vrlo loša igra Crvene zvezde koja se očajno brani večeras i pritom gubi lopte koje Totenhemu "život znače. Prelako su postizali pogotke igrači Spursa i tako "lečili rane" zbog prethodne katastrofe protiv Bajerna.

21:47

44' - GOL! SON! 3:0!

Nije čudo što je Milan Borjan besan na svoje saigrače...

Sada je na polovini terena loptu izgubio Marko Marin, "sevnula" je kontra Totenhema i ovoga puta je završena golom. Neverovatno koliko dobro znaju kretnje svojih saigrača Spursi i to koriste protiv Zvezde koja se loše brani u tranziciji.

Ndombele je dugo vukao loptu, odložio je do Sona, a ovaj je "ćušnuo" pored Milana Borjana za ubedljivo vođstvo na pauzi.

21:45

Šta se dešava u Pireju?

U isto vreme igra se još jedna utakmica grupe "B".

Olimpijakos je domaćin Bajernu i za sada smo tamo videli dva gola. Poveli su Grci preko El Arabija u 23. minutu, ali je već u 34. izjednačio Robert Levandovski. Tu utakmicu možete da pratite UŽIVO na Mondu.

21:40

36' - Gobeljić!

Dva puta zaredom u šansi bio je Gobeljić koji je "tukao" sa svoje pozicije, ali isprečili su se fudbaleri Totenhema i ode prilika u nepovrat.

21:38

Meč se gleda i na Trgu republike u Beogradu

Izvor: MONDO/Aleksandar Petković

21:31

27' - Van la Para!

I drugi pokušaj Zvezde glavom na ovom meču bio je opasnost po Gazanigu koji je sada morao da se baci na loptu i zaustavio je pokušaj Holanđanina.

21:28

24' - Borjan!

Kada je prvo ime tima Milan Borjan to nije dobro pošto znači da Zvezda dopušta previše šansi. Sada je Lamela probao iz šesnaesterca, dobro je "cenio" loptu Kanađanin i izbio je u korner, sada su mu se saigrači previše "uvukli u krilo" i Totenhem to koristi.

21:25

22' - Borjan!

Važna odbrana Milana Borjana koji je morao da napravi "paradu" kako bi sprečio Ndombelea da ga savlada... Snažan šut, pa nova opasnost koju zaustavlja Gobeljić.

21:24

20' - Milunović!

Crvena zvezda ne deluje toliko nervozno zbog primljenih golova i čini se da hoće da igra fudbal. Često su sa loptom, sada nešto bliži golu, pošto je posle centaršuta Marina probao glavom Milunović, bilo je to sa ivice kaznenog i uopšte nije bilo tako daleko od opasnosti.

Prešla je lopta preko prečke golmana Gazanige.

21:19

16' - GOL! SON! 2:0!

I ovoga puta jako naivno!

Totenhem je sada s desnog boka prevario Crvenu zvezdu, Erik Lamela je "zalomio" Milana Rodića i imao CELU levu stranu da bira kome će da doda. Izabrao je Hjung Min-Sona koji je bez ikakvih poteškoća savladao Borjana.

Katastrofalan početak Crvene zvezde, a Totenhem je "osetio krv".

21:18

14' - Dobar napad Zvezde

Lepo je utrčao Marko Gobeljić u kazneni prostor i zahvatio loptu, ali nije uspeo nikoga da pronađe iz prve, nisu se najbolje pozicionirali Tomane i Garsija za povratni pas.

21:12

9' - GOL! HARI KEJN! 1:0!

Loše, loše, loše...

Crvena zvezda već od 9. minuta gubi u Londonu. Bio je ovo veoma naivno primljen pogodak posle akcije iz kornera gde se najbolje snašao Hari Kejn.


Zatrčao se sa druge na prvu stativu, izgubio ga je Miloš Degenek, dok opasnost nije uspeo da otkloni ni Tomane koji je već čekao loptu. Morao je bolje da skoči Portugalac, a kada je Kejn zahvatio loptu - Borjan nije mogao ništa.

Ubrzo potom još jedna šansa u kojoj je zaustavljen Englez.

21:09

5' - Son!

Dupli pas odigrali su Eriksen i Son, Južnokorejac je dodao "gas", sa leve strane otišao na desnu dok mu je Hari Kejn kretnjom sklanjao čuvare, imao je prostor da šutira, ali srećom po Borjana to je bilo vrlo traljavo.

Pogledajte navijanje Delija u Londonu.

21:06

3' - Pada Kejn!

Prvo uzbuđenje na meču i to pred golom Borjana...

Bio je u prodoru Hari Kejn, imao je ispred sebe Miloša Degeneka, probao je da se namesti na drugu nogu, ali je pritom izgubio korak i pao na travu. Tražili su igrači Totenhema jedanaesterac, ali čini se da je sve bilo čisto.

21:02

1' - Meč je počeo!

Izvor: MONDO/Jovan Terzić

21:01

Počinje!

Igrači su na terenu, odslušali smo himnu i... vreme je!

Zanimljivo je da na tribinama ima i navijača Crvene zvezde koji se polako grupišu na stadionu Totenhema. Oko 200-300 njih stiglo je na meč!

Izvor: Mondo

20:54

Ovako je neposredno pred početak...

20:45

Iz tunela...

20:43

Ima ulaznica?

Navijačima crveno-belih zbog kazne UEFA nije dozvoljen dolazak u London, ali je ostao veliki broj ulaznica za večerašnji meč, javljaju navijači sa lica mesta.

20:31

Dva gola!

Sada je Šahtjor izjednačio protiv Dinama (2:2) golom Doda, dok je Atletiko konačno slomio otpor Leverkuzena i vodi u Madridu (1:0).

Pogodak za "jorgandžije" postigao je Morata.

20:15

Dinamo vodi!

Dok čekamo meč Totenhema i Zvezde - pratimo i mečeve koji su počeli u 18.55.

Dinamo iz Zagreba je potpuno "okrenuo" rezultat protiv Šahtjora i na pola sata do kraja utakmice vodi 2:1 posle pogotka Oršića iz penala. Pre toga je nestvarno reagovao golman Andrej Pjatov i pri izvođenju kornera faulirao igrača Dinama.

20:06

Za velikog Bunju!

U 6. minutu poluvremena (pauze) na teren će izaći Bunjevčevićeva supruga, ćerka i bivši saigrač Daren Anderton, a na video-bimovima će biti pušten video posvećen njemu. Goran Bunjevčević je preminuo prošle godine, a tokom igračke karijere nosio je dresove Zvezde i Totenhema koji će ga se prilikom današnjeg duela i prisetiti.

Izvor: MN Press

20:04

"Primirje" i HAOS!

Na poluvremenu prvih utakmica 3. kola Lige šampiona - dva pogotka.

I to oba u Ukrajini.

Na meču Šahtjora i Dinama je 1:1, ponovo je gol za hrvatskog predstavnika dao Dani Olmo, dok je mirnije u Madridu gde nema pogodaka u duelu Atletika i Bajer Leverkuzena. Koliko je tu mirno, toliko je haotično bilo danas u Pireju.

I to na meču omladinaca gde su huligani utrčali na teren s palicama, hteli su da napadnu navijače Bajerna, a sve to dok su igrači bili na igralištu.

20:01

Klupa!

Na klupi Totenhema sede Osting (GK), Dajer, Fojt, Vinks, Lo Selso, Eriksen i Mura, dok su kod Crvene zvezde među rezervama Popović (GK), Babić, Žander, Petrović, Ivanić, Vukanović i Pavkov.

19:47

Ovo su sastavi!

Ovo su igrači koje će sa sobom na teren poslati Milojević i Poketino...

TOTENHEM:
Gazaniga - Orije, Fertongen, Sančez, Dejvis - Sisoko, Ndombele, Lamela, Ali - Son i Kejn.

ZVEZDA:
Borjan - Gobeljić, Degenek, Milunović, Rodić - Kanjas, Vulić - Garsija, Marin, Van la Para - Tomane.

Definitivno je "pala teorija" o tome da bi Zvezda u Londonu mogla da zaigra sa

19:32

Skauting iz prve ruke...

Uoči utakmice Totenhema i Zvezde za vas smo imali iznenađenje.

Razgovarali smo za novinarom lista "The Sun" koji je dugogodišnji reporter sa utakmica Totenhema (i njihov veliki navijač). Govorio nam je o novom stadionu, treneru Poketinu, krizi u ekipi, a hteli smo da čujemo i šta je sa "seks aferom" o kojoj se priča.

Evo šta nam je rekao o tome...

19:24

Upoznajte sudiju!

Zajedno sa igračima u 21 čas izaći će i Marko Gvida.

U pitanju je renomirani italijanski sudija koji je poznat po kartonima, ne štedi ih ove sezone, ali je dobra stvar da je čovek iz fudbala pošto je i sam probao da se bavi ovim sportom. Podsećamo, od ove sezone u grupnoj fazi Lige šampiona sudije kao pomoć imaju i VAR.

Evo priče o Marku Gvidi.

19:21

Igrači su na stadionu...

Uskoro ćemo saznati sastave Crvene zvezde i Totenhema, a do tada nam "admini" Spursa predstavljaju dolazak domaćih igrača na stadion.

19:04

Počinju prvi mečevi u Ligi šampiona!

Već od 18.55 na programu su prve utakmice 3. kola Lige šampiona.

Vrlo zanimljivo moglo bi da bude na "Vandi" gde će Atletiko Madrid ugostiti Bajer Leverkuzen, i pokušati da ispravi kiks protiv Valensije ovog vikenda, dok Dinamo iz Zagreba igra protiv Šahtjora - možda i meč za prolaz.

Ove utakmice možete pratiti UŽIVO na sajtu naših kolega iz Banjaluke, Mondo.ba.



18:32

Loša vest - omladinci...

U uvertiri utakmice seniora - debakl mlade ekipe.

Totenhem je slavio ubedljivo (9:2) za brigu trenera Slavoljuba Đorđevića. Njegov tim nije odigrao ni blizu dobro kao u prethodnih godinu dana kada je bio bez poraza, posebno u poslednjih 15 minuta meča kada je primao golove kao na traci.

Praktično na svaka tri minuta!

Izveštaj te utakmice pronađite na MONDO portalu.

Izvor: MN Press

18:28

Dobro došli u MONDO lajv!

Utakmica počinje u 21 čas, a do tada vas čeka mnogo sadržaja na MONDU.

Za početak, naš novinar Jovan Terzić, pokušao je da pogodi u kom sastavu će Crvena zvezda za otprilike dva i po sata istrčati na teren prelepog stadiona Totenhema. Bilo je dilema, posebno u napadu, ali mislimo da smo "osetili" šta je spremio Milojević.

O tome čitajte ovde!

Izvor: MN Press

Ukratko

  • Totenhem - Zvezda 5:0.
  • Golove za domaćina postigli su Hari Kejn i Hjung-Min Son, dvostruki strelci, odnosno Erik Lamela koji je jednom zatresao mrežu Borjana.
  • Naredni meč u Ligi šampiona (6. novembar) Zvezda igra opet protiv Totenhema, ali u Beogradu.
  • Zbog povreda na današnjem meču neće igrati Ričmond Boaći (Crvena zvezda) i Ugo Loris (Totenhem).
  • Totenhem je u poslednjih 10 utakmica slavio sami dvaput.
  • Crvena zvezda je slavila u poslednjih šest utakmica nakon dva poraza (Partizan i Bajern).
učitaj još +