Fudbal

Vranješ otkrio šta ga boli: GINUO sam uvek, a tako su me se lako ODREKLI

Izvor mondo.rs Izvor mondo.ba

Ognjen Vranješ posle godinu dana ćutanja oglasio se i otkrio da se sa Robertom Prosinečkim ne samo nije čuo u vezi reprezentacije Bosne i Hercegovine, već se nije ni pozdravio sa selektorom na poslednjem meču u Atini

Izvor: MN Press

Ognjen Vranješ gotovo godinu dana nijednom mediju u regionu nije dao izjavu. U međuvremenu o njemu se pisalo naširoko i nadugačko...

U ekskluzivnom razgovoru za "Dnevni avaz" iz Atine je poručio šta ga najviše boli.

"Nisam nacionalista, odnosno onakav kakvog neki žele da me predstave, ali volim svoje najviše. Uvek sam ginuo u dresu reprezentacije Bosne i Hercegovine. Međutim, ne želim, nemojte me ništa više pitati o tome, mislim na tetovažu (tetovaža popa Momčila Đujića, op. a.) i slične stvari", izjavio je Vranješ.

Kao potvrdu da nije "nacionalista" napomenuo je da je došao u društvu prijatelja iz Srebrenice.

"Već sam vam rekao sve... Zar bih na ovaj intervju došao s prijateljem Safetom iz Srebrenice, koji je ovde kod mene u Atini u poseti, da sam onakav kakvog me neki predstavljaju? A ako i dalje budete insistirali na tome, možemo i prekinuti ovaj intervju. Možemo razgovarati samo o sportskim temama", izričito je naglasio bivši reprezentativac BiH.

U nacionalnom timu za njega nema mesta.

"Žao mi je što su me se onako olako odrekli, boli me to... Selektor Robert Prosinečki samo mi je poslao poruku u kojoj je napisao da zbog ogromnog pritiska javnosti više ne može da računa na mene. Ništa više. A sam selektor najbolje zna kakav smo odnos imali kada je nasledio Mehmeda Baždarevića. Pitajte ga to. Prošle nedelje kada je reprezentacija igrala u Atini, nismo se ni pozdravili", dodao je Vranješ, koji je posetio nekadašnje saigrače tokom treninga.

Izvor: MONDO, Stefan Stojanović

Bez obzira na sve, ljubitelji fudbala u BiH i dalje su mišljenja da Vranješ još mnogo može da pomogne "zmajevima".

"Svi pričaju lepo o meni, ali precrtan sam na najgori mogući način".

Na pitanje da li ima i dalje želju da nastupa u dresu BiH, odgovorio je: "To pitanje ipak bi trebalo da mi postavi neko drugi, zar ne?"

Banjalučanin je istakao da su "zmajevi" odigrali očajno u Atini, čime su praktično zatvorili vrata EURO 2020 kroz kvalifikacije.

"Bilo je očajno. Bolje bi bilo da uopšte nisam ni došao na tu utakmicu, niti je gledao. Katastrofa", napomenuo je igrač koji je za selekciju BiH upisao 38 nastupa.

Zbog svega nije siguran da se BiH može domoći Evropskog prvenstva 2020, makar kroz baraž Lige nacija.

"Ne znam, mislio sam da će se neke stvari promeniti, bar nakon Atine. Međutim, nemojte me sada pitati koje, zaključite nešto i sami".

Ipak, nije sve tako "crno" kod Ognjena Vranješa. Navijači ekipe AEK ga obožavaju, pa često šetanje u kvartovima gde oni žive traje satima jer mnogi žele da se fotografišu sa njim ili dobiju autogram.

"Atina je najbolji grad na svetu. Sam grad, odnosno velegrad, klima i sve ostalo ovde je za najvišu ocenu, a i Atinjani su jako slični nama. Takođe, blizu je i rodna gruda, a s atinskog aerodroma imate letove gde god poželite da odete. Šta još treba za kvalitetan, ugodan život", rekao je Vranješ, koji je za A tim BiH debitovao 17. novembra 2010. godine u pobedi nad Slovačkom, a poslednju nastup zabeležio je 15. novembra 2018. protiv Austrije u Beču.