Fudbal

FOTO: Do sada su na "Marakani" igrali Zvezda i Srbija, a sada i GRAFIČAR!

Izvor mondo.rs

Poprilično neverovatna i neobična situacija na najvećem srpskom stadionu desila se u sredu, a na utakmici je zabeležena i bakljada...

Nezamisliva slika danas je zabeležena na stadionu "Rajko Mitić". Na terenu najvećeg srpskog stadiona igrana je utakmica, a na terenu nije bila ni ekipa Crvene zvezde, ni reprezentacija Srbije.

Štaviše, igrao se drugoligaški fudbal!

Pravo niotkuda, pojavila se informacija da se meč Prve lige Srbije, odnosno drugog ranga takmičenja, između Grafičara i Radničkog iz Kragujevca igra na popularnoj "Marakani", a fotografije sa lica mesta su to i potvrdile.

Kako je onda došlo do toga?

Redakciji MONDA se javio čitalac Dušan, sa fotografijama da je Grafičar domaćin svoje utakmice na glavnom terenu stadiona "Rajko Mitić", umesto na pomoćnom, kako je do sada bio slučaj prethodnih godina.

"Došao sam na utakmicu na pomoćni teren ispod južne tribine, ali mi je tamo bilo rečeno da se meč igra na glavnom terenu", rekao nam je Dušan tom prilikom.

Grafičar, koji je filijala FK Crvena zvezda i za koji nastupaju mladi fudbaleri šampiona Srbije, svoje mečeve je do sada igrao na pomoćnom terenu, ali je sada došlo do u najmanju ruku neobične situacije da je na tom terenu u klupskom fudbalu domaćin neko ko nije nekadašnji šampion Evrope i sveta.

Jedina informacija koja se mogla pronaći bila je ona sa zvaničnog sajta Prve lige Srbije. Tamo je tek u sredu, na dan odigravanja utakmice, bilo objavljeno da će meč biti odigran na stadionu "Rajko Mitić" sa početkom u 18.00 časova.

Pomoćni teren FK Crvena zvezda nema reflektore, pa u ovom večernjem terminu utakmica Grafičara i Radničkog tamo nije ni mogla da bude odigrana.

Na meču su gostujući navijači čak i napravili bakljadu, a sve to možete da vidite u našoj foto galeriji.


Meč Grafičar - Radnički 1923 je zaostali susret 13. kola Prve lige Srbije. U dosadašnjem delu prvenstva, Grafičar je prvi na tabeli uprkos utakmici manje u odnosu na najbliže pratioce, dok je Radnički trenutno na 13. poziciji.

Crvena zvezda predstojećeg vikenda neće igrati na stadionu "Rajko Mitić", jer će u okviru Superlige gostovati Radniku u Surdulici.

Ipak, i dalje deluje neverovatno da je neki drugi klub dobio priliku da bude domaćin na terenu "Marakane"...