Fudbal

Vojvodina RAZBILA prvoligaša, Lučanci penalima do ČETVRTFINALA Kupa Srbije

Izvor mondo.rs

Poznati su i peti i šesti tim koji su se plasirali među osam najboljih, čekaju se odloženi susreti.

Izvor: VM/© MN press, all rights reserved

Odigrana su i poslednja dva meča dana u osmini finala Kupa Srbije, a domaći timovi su bili uspešniji. Vojvodina je u Novom Sadu lako izašla na kraj sa Sinđelićem i slavila 4:0, dok je Mladost iz Lučana izbacila TSC Bačku Topolu posle boljeg izvođenja penala.

Da "stara dama" neće imati mnogo problema protiv člana Prve lige Srbije postalo je jasno već u 5. minutu kada je Nemanja Branković postigao autogol i dao prednost domaćima.

Pola sata kasnije je prednost Vojvodine duplirao sjajni tinejdžer Dejan Zukić. Ovaj 18-godišnji momak je bio dvostruki strelac na meču, jer je 56. minutu povisio na 3:0, a konačan rezultat je postavio Đorđe Đurić desetak minuta pre kraja meča.

Za to vreme, u Lučanima je bilo daleko uzbudljivije. Mladost je na svom terenu savladala TSC tek posle penal-serije, pošto je u regularnom toku utakmice bilo 1:1. Domaći su poveli preko Sinđića, a u drugom poluvremenu izjednačio je Galić.

U penal seriji je samo jedan igrač TSC bio neprecizan, pa je Mladost rezultatom 5:4 našao svoje mesto među osam najboljih u ovoj sezoni Kup Srbije.

PAROVI I REZULTATI OSMINE FINALA KUPA SRBIJE

OFK Beograd - Radnik 1:2 (1:1)

Radnički Niš - Bačka 2:0 (0:0)
Teleoptik - Čukarički 0:1 (0:1)
Inđija - Proleter 2:1 (2:0)
Vojvodina - Sinđelić 4:0 (2:0)
Mladost Lučani - TSC 1:1 (1:0), penalima 5:4 za Mladost iz Lučana
Partizan - Spartak (odloženo)
Crvena zvezda - Mačva (odloženo)

Četvrtfinalisti će u najmasovnijem domaćem takmičenju ponovo nastupiti posle zimske pauze. Utakmice ove runde planirane su za 18. mart 2020. godine dok su dueli polufinala zakazani za 8. april i 6. maj. Finalna utakmica igraće se 24. maja.