Fudbal

Džeko nakon "KRAĐE" u Rimu: Neprihvatljivo za ovaj nivo!

Izvor mondo.ba

Reprezentativac Bosne i Hercegovine nije mogao da veruje kakav jedanaesterac je dosuđen za Borusiju Menhengladbah, nakon što je lopta pogodila u lice defanzivca Rome Krisa Smolinga.

Roma je bez pobede protiv Borusije Menhengladbah ostala u 95. minutu, nakon što je škotski arbitar Vilijam Kolam odlučio da dosudi jedanaesterac za goste, iako je lopta defanzivca "vučice" Krisa Smolinga pogodila u lice!

Burno su protestovali svi u redovima rimskog kluba, ali promene odluke nije bilo. Gosti su izjednačili na 1:1 duboko u sudijskoj nadoknadi i u Nemačku (reklo bi se potpuno nezasluženo) odneli bod.

"To je ozbiljna greška, koja ne bi smela da se desi na ovakvom nivou. Menja rezultat, celu utakmicu i stanje u grupi", izjavio je po završetku meča kapiten Rome Edin Džeko za "Skaj Sport Italija".


POGLEDAJTE PENAL

Reprezentativac Bosne i Hercegovinenastupio je sa zaštitnom maskom, ali je odigrao svih 90 minuta.

Nakon susreta, nije mogao da sakrije razočaranje sudijskom odlukom u završnici utakmice.

"Sada imamo tri utakmice u kojima može sve da se desi. Današnja pobeda mogla je da nam sve olakša. Ne razumem sudiju, bio je tako siguran da je u pravu, ali je očigledno da je lopta pogodila Smolinga u lice. Video sam i snimak na TV-u, zaista neverovatno", odbija Džeko da se pomiri sa odlukom.

Džeko je naglasio da su svi pokušali da ubede Kolama da je pogrešio, i sam Smoling ukazivao je na mesto gde ga je pogodila lopta, ali Škot je bio uveren da je u pravu.

"Sudija je insistirao na penalu. Rekao sam mu da je lice, a ne ruka. Na Smolingovom licu mogao je da se vidi otisak gde ga je pogodila lopta. Ne možeš dosuditi takav penal u nadoknadi. To je neprihvatljivo. Ostali smo bez dva boda i ništa ne možemo da uradimo povodom toga. Moramo da gledamo napred", zaključio je razočarani Džeko.