Fudbal

"Čuka" se sprema za Inđiju i ne razmišlja o Partizanu: Ne gledamo unapred

Izvor mondo.rs

Fudbaler "brđana" Kosta Aleksić veruje u pobedu svog tima predstojećeg vikenda.

Izvor: MR/© MN press, all rights reserved

Čukarički je u prošlom kolu bio zaustavljen u svojoj odličnoj seriji rezultata. Remi 0:0 protiv Vojvodine u derbiju kola nikako se ne može okarakterisati kao loš rezultat, a na Banovom brdu žele da se vrate pobedama.

U sredu su to učinili u osmini finala Kupa Srbije, ali tada im je rival bio srpskoligaš Teleoptik. Sada će izazov biti Inđija.

O njima je za zvanični sajt FK Čukarički govorio Kosta Aleksić, mladi fudbaler "brđana".

"Svesni smo da imaju mnogo manje osvojenih bodova nego što su zaslužili. Takođe, biće nam teško da ih analiziramo, s obzirom da su promenili trenera, a to donosi najverovatnije i novi sistem igre", kaže Aleksić i napominje da veruje u svoj tim.

"Ali, i mi igramo dobro, u vrhu smo tabele i tu želimo da ostanemo. Za tako nešto potrebne su nam i pobede u gostima, prva naredna prilika je upravo u Inđiji", naglasio je on.

Čukarički posle meča sa Inđijom već u narednu sredu igra protiv Partizana u derbiju 14. kola. Ipak, Aleksić vraća pažnju na ekipu iz Srema.

"Ne pravimo nikakve računice unapred, razmišljamo samo o narednom meču protiv Inđije. I nije to floskula, već naš naredni rival zaslužuje respekt", jasan je.

Teleoptik je u redovima Čukaričkog već arhiviran.

"Protiv Teleoptika šef (trener Aleksandar Veselinović prim. aut) je odmarao nekoliko igrača koji su izneli ogroman teret na početku sezone. Svakako da je njima to dobro došlo, ali i nama koji smo manje igrali. Spreman sam da čekam šansu, ma kad god ona došla", zaključuje 21-godišnji napadač.