Fudbal

Spartak poštuje Partizan: Nezaslužen poraz od Mančestera, biće nam teško!

Izvor mondo.rs

Subotičani stižu u Humsku i priželjkuju "reprizu" poslednjeg međusobnog okršaja.

Izvor: Marko Metlas/© MN press, all rights reserved

Spartak je spreman za izazov zvani Partizan. Ekipa sa krajnjeg severa Srbije će u nedelju pokušati da u prestonici napravi iznenađenje i produži niz slabih rezultata "crno-belih".

Ipak, u redovima Subotičana sa velikim poštovanjem dočekuju ovaj susret, a to potvrđuje i njihov trener Vladimir Gaćinović.

"Čast nam je i obaveza da igramo dobro protiv Partizana prema kojem imam izuzetan respekt pogotovo posle igre koju su pokazali protiv Mančester Junajteda i, po meni, nezasluženo izgubili", rekao je šef struke Spartaka i potom nastavio sa pohvalama na račun tima Sava Miloševića.

"To je ekipa koja ima izuzetan potencijal, posebno taj ofanzivni deo. Ove godine su izuzetno jaki, pogodili su sa dovođenjem stranih igrača koji čine prevagu. Pored njih imaju i bisere srpskog fudbala u napadu. To je ekipa koja protiv svih može da postigne po dva-tri gola. Biće nam izuzetno teško u Beogradu, svesni smo toga i moraćemo dati naš maksimum", napominje Gaćinović.

On neće moći da računa na četvoricu igrača u meču sa "crno-belima". Na raspolaganju nisu Branimir Jočić, David Dunđerski, Luka Cucin i golman Miloš Ostojić.

Napadač Nemanja Obradović je čestitao Partizanu na dobroj igri protiv Mančester junajteda i istakao da će upravo beogradski tim biti favorit u predstojećem okršaju.

"Oni će imati određeni pritisak posle mini negativne serije u prvenstvu. Mi ćemo dati maksimum i probati da ponovimo veliki uspeh Spartaka u prošlom meču sa istim rivalom kada smo pobedili Partizan. Da bismo to uradili moramo da budemo na maksimumu, da budemo mudri i donosimo prave odluke na terenu", rekao je strelac dva gola u ovosezonskoj Superligi.

Meč Partizan - Spartak je na programu u nedelju od 16.00, a direktan prenos je na TV Arenasport.