Fudbal

Juve stao u Lećeu: Povreda Pjanića i KRVAVA glava Iguaina na jubileju!

Izvor mondo.ba

Momci sa "Vija dela mare" stadiona u dva kola oduzeli su četiri boda najtrofejnijim italijanskim klubovima - remi sa Milanom, remi sa Juventusom. Inter je na potezu!

Juventus je doputovao na krajnji jug Italije posle sedam i po godina i vratio samo bod na sever, ali i povređenog Miralema Pjanića.

Bez Kristijana Ronalda: Leće - Juventus 1:1 (0:0).

Nakon što je Paolo Valeri dosudio dva penala, a sigurni izvođači bili Marko Mankozu i Paulo Dibala, na potezu je Inter, koji će od 18 časova dočekati Parmu na "Meaci" i imati priliku da se vrati na čelo tabele posle poraza u "Derbiju Italije" pre tačno 20 dana.

Mauricio Sari poštedeo je 34-godišnjeg Portugalca ove subote popodne, pored toga što nije mogao da računa na Arona Ramzija, Daglasa Koštu, Marka Pjacu i Đorđa Kjelinija, počeo je sa Emreom Džanom i Rodrigom Betankurom i sve to, ispostavilo se, nije bilo dovoljno za pobedu nad ekipom koja je u prethodnih 180 minuta otkinula četiri boda najtrofejnijim italijanskim klubovima - remi sa Milanom na "San Siru", pa remi sa Juventusom na "Vija del mareu".

Golovi su postignuti udarcima sa 11 metara početkom drugog poluvremena.

Prvi je zaslužio Pjanić, kojeg je Jakopo Petrićione oborio na ivici kaznenog prostora, a sudija Valeri uz konsultaciju VAR tehnologije pokazao na belu tačku. Penal je sigurno izveo Paulo Dibala, kojem je to bio četvrti pogodak u poslednje tri utakmice u kojima mu je Sari pružio šansu od početka.

Leće: Gabrijel - Mekarijelo (od 71. Rispoli), Lućioni, Rosetini, Kalderoni - Majer (od 58. Tabeneli), Takidis, Petrićione - Mankozu - Farijaš (od 46. Lapadula), Babakar.

Juventus: Šćešni - Danilo (od 58. Kuadrado), Bonući, De Liht, Aleks Sandro - Džan (od 72. Ravio), Pjanić (od 67. Kedira), Betankur - Bernardeski, Dibala - Iguain.

Argentinac je ove nedelje postigao oba gola u preokretu protiv Lokomotive iz Moskve u Ligi šampiona, a pre toga i prvenac u pomenutoj pobedi šampiona nad do tada perfektnim "nerazurima" u najvećoj utakmici italijanskog fudbala.

Levonogi dribler kojeg su direktori "stare dame" letos pokušavali da prodaju (ili iskoriste za razmenu) u međuvremenu nije dao gol samo u dramatičnoj utakmici sa Bolonjom našeg trenera Siniše Mihajlovića, protiv koje je igrao devet minuta.

Samo pet minuta kasnije, penal je dosuđen i za domaćina nakon što je lopta pogodila u ruku Matijsa de Lihta, a takođe siguran izvođač bio je Mankozu. Kapiten Lećea hladnokrvno je prevario Vojćeha Šćešnog - 1:1.



Juve je posle izjednačenja još žešće krenuo u napad. Federiko Bernadeski je pogodio stativu, međutim kada se u 64. minutu povredio Pjanić, žuto-crvenima je bilo nešto lakše da se brane i odbrane. To, naravno, nije značilo da Gabrijel nije bio pod opsadom.

Brazilski golman je prilikom intervencije u 82. minutu nehotice udario i "slavljenika", Gonzala Iguaina, kojem je pritom "pukla" arkada, pa je utakmicu završio sa "čalmom" oko glave.

"Pipita" je na "Del Mareu" odigrao 200. utakmicu u Seriji A, a 100. za Juventus, ali ovaj "dupli" jubilej neće pamtiti po dobrom. Pored rasekotine, poništen mu je i pogodak zbog ofsajda, uz još jednu Valerijevu konsultaciju sa VAR sobom zbog čega je duel 9. kola Serije A potrajao do 98. minuta.

Rezultati 9. kola:

petak

Verona - Sasuolo 0:1 (0:0)
/Đuričić 49/

subota

Leće - Juventus 1:1 (0:0)
/Mankozu pen 56 - Dibala pen 51/

Inter - Parma (18.00)
Đenova - Breša (20.45)

nedelja

Bolonja - Sampdorija (12.30)
Atalanta - Udineze (15.00)
SPAL - Napoli
Torino - Kaljari
Roma - Milan (18.00)
Fiorentina - Lacio (20.45)

Tabela: Juventus (+1) 23, Inter 21, Atalanta 17, Napoli 16, Kaljari 14, Roma 13, Lacio 12, Parma 12, Fiorentina 12, Udineze 10, Torino 10, Milan 10, Sasuolo 9, Bolonja 9, Verona (+1) 9, Breša (-1) 7, Leće (+1) 8, SPAL 6, Đenova 5, Sampdorija 4.