Fudbal

Kakav SUNOVRAT Evertona na "Falmeru": Francuz u pogrešnu mrežu, a 95. minut

Izvor mondo.rs

Silvina zamena dovela je "karamele" u vođstvo posle stotinak sekundi na terenu, međutim to je bio samo uvod u katastrofu gostiju sa "Gudisona".

Marko Silva napravio je duplu izmenu u 72. minutu utakmice po pljusku na "Falmeru" i poslao na teren Fabijana Delfa i Dominika Kalvert-Luina.

Ovom drugom bilo je potrebno stotinak sekundi da postigne peti gol u sezoni, a treći u ligi, za preokret posle ranog vođstva domaćih i pogotka Paskala Grosa u 15. minutu.

Bio je to, međutim, samo uvod u katastrofu gostiju sa "Gudisona", koji su bez prednosti ostali posle komično skrivljenog penala i pogotka Nila Mopea sa bele tačke u 80, a bez bodova nakon što je Luka Dinj u petom minutu nadoknade poslao loptu u pogrešnu mrežu.

Ili pravu, ako pitate veći deo od 30.000 prisutnih na tribinama: Brajton - Everton 3:2 (1:1) za peti poraz "karamela" u poslednjih šest kola Premijer lige.

Gosti su izjednačili autogolom Adama Vebsera u 20. minutu, ali to na njihovu žalost nije bio poslednji takav slučaj na meču.

Everton je jezivu seriju rezultata prekinuo pobedom nad Vest Hemom u prvoj rundi posle UEFA kvalifikacija, ali se Silvin sastav sunovratio ove subote u terminu u kom su zabeležena još dva remija.

Pročitajte sve rezultate, strelce i tabelu Premijer lige.