Fudbal

Inter nije iskoristio kiks Juventusa, zaustavio ga NJEGOV igrač!

Izvor mondo.rs

Milanski tim propustio veliku šansu da se vrati na čelo Serije A.

Inter nije iskoristio remi Juventusa da se vrati na prvo mesto Serije A!

Tome su najviše "kumovali" njegovi fudbaleri - jedan na pozajmici u Parmi - Jan Karamo, koji je bio strelac jednog i asistent kod drugog pogotka, te hrvatski vezista Marcelo Brozović, koji je kod oba gola gostiju katastrofalno pogrešio.

INTER - PARMA 2:2 (1:2).

Svesni da im se ukazala velika prilika za povratak na vrh tabele, fudbaleri Intera su od starta žestoko krenuli prema gostujućem golu, a do vođstva su stigli u 23. minutu.

Posle kornera, Antonio Kandreva je šutirao, a lopta kroz šumu nogu domaćih igrača, kao u karambolu, prevarila golmana Luiđija Sepu.

Tada se činilo da će plavo-crni lagano upisati tri boda, međutim, za samo sedam minuta dogodio se preokret u režiji francuskog napadača Jana Karamoa, uz "malu" pomoć hrvatskog reprezentativca Marcela Brozovića.

Najprije je Francuz posle greške Brozovića u 26. minutu majstorski sa ivice kaznenog prostora pogodio mrežu Samira Handanovića za izjednačenje, a potom i četiri minuta kasnije na tacni servirao loptu Žervinju za preokret.

I ovog puta loptu je izgubio reprezentativac Hrvatske, a Karamo iz poštovanja prema klubu sa "Đuzepe Meace" nije radovao pogocima.

Izabranici Antonija Kontea su početkom drugog dela uspeli su da izjednače nakon što je svoj šesti ovosezonski pogodak postigao Romelu Lukaku iz drugog pokušaja. Najpre je sudija Danijele Čifi poništio gol zbog ofsajda, ali je posle intervencije VAR-a, na čiju se odluku čekalo čak nekoliko minuta, pokazao na centar - 2:2.

"Neroazuri" su do kraja utakmice pokušavali da stignu do pobede, sevalo je sa svih strana ispred golmana Sepe, koji je u nekoliko navrata odlično odbranio udarce Kandreve i Lukakua. Šanse su imali i Stefan de Fraj i Sebastiano Espozito, ali se rezultat nije menjao.

SERIJA A, 9. KOLO:

Leće - Juventus 1:1 (0:0)
/Dibala 49 pen - Mankuzu 55 pen/

Inter - Parma 2:2 (1:2)
/Kandreva 23, Lukaku 51 - Karamo 26, Žervinjo 30/

Đenova - Breša (20.45)

nedelja

Bolonja - Sampdorija (12.30)

od 15.00

Atalanta - Udineze
SPAL - Napoli
Torino - Kaljari
Roma - Milan (18.00)
Fiorentina - Lacio (20.45)

igrano u petak

Verona - Sasuolo 0:1 (0:0)
/Đuričić 49/

TABELA: Juventus (+1) 23, Inter (+1) 22, Atalanta 17, Napoli 16, Kaljari 14, Roma 13, Parma (+1) 13, Lacio 12, Fiorentina 12, Udineze 10, Torino 10, Milan 10, Sasuolo (-1) 9, Bolonja 9, Verona 9, Leće (+1) 8, Breša (-1) 7, SPAL 6, Đenova 5, Sampdorija 4.