Fudbal

Tijago Mota zna posao: Tri izmene za PREOKRET na Marasiju!

Izvor mondo.ba

Prvenac tinejdžera Sandra Tonalija u Seriji A pretio je da pokvari trenerski debi mladog stručnjaka, ali je izmenama u drugom poluvremenu doneo potpuni preokret Đenove!

Već u prvom meču koji je vodio sa klupe Tijago Mota našao se u „kanalu“, a onda pokazao da ima potencijal za svetlu budućnost u trenerskom poslu.

Motin debi na klupi Đenove počeo je na najgori mogući način, evrogolom tinejdžera Sandra Tonalija za vođstvo Breše na poluvremenu, ali o onome što je učinio u narednim minutama pričaće se danima na Apeninskom poluostrvu.

Mladi stručnjak u nastavku je poslao na teren debitanta Kevina Agudela, veterana Gorana Pandeva i Kristijana Kuamea i bila je to dobitna kombinacija!

Tri izmene za TRI GOLA za veliki preokret Đenove na Marasiju!

Đenova – Breša 3:1 (0:1)
/Agudelo 66, Kuame 75, Pandev 79 – Toneli 34/

Svi su čekali da Tijago Mota na svom trenerskom debiju konačno pokrene Đenovu koja je u prethodnih šest mečeva osvojila samo bod, ali je tinejdžer Sandro Tonali "ukrao šou“ na Marasiju. Odnosno njegov prvi čin!

Momak kojeg zbog stila igre i činjenice da ide stopama nekadašnje legende svetskog fudbala zovu „novi Pirlo“ u subotu uveče potvrdio je ovaj nadimak spektakularnim pogotkom za vođstvo Breše.

Devetnaestogodišnji veznjak savršeno je izveo slobodan udarac u 34. minutu i sa tridesetak metara gotovo iz auta pogodio suprotne rašlje. Taj gol pogledajte OVDE.

Pretio je da pokvari debi Tijaga Mote, a onda je on uradio nešto što bi uradio malo koji trener.

Izveo je kapitena Ivana Radovanovića i uveo dvadesetogodišnjeg Kolumbijca Kevina Agudela, koji do tog trenutka nije odigrao ni minut u dresu Đenove.

Nešto kasnije uveo je Kuamea, a onda i Pandeva, svog nekadašnjeg saigrača za kojeg je znao da može da izdrži presudnih pola sata na terenu.

Izvršiti sve tri izmene do 65. minuta bio je rizičan potez, ali se itekako isplatio!

Već u sledećem minutu Pinamonti je ukrao loptu defanzivcu Breše i vratio loptu za Agudela koji pogađa na svom debiju za izjednačenje 1:1!

Kuame je "makazicama“ je uhvatio centaršut Giljonea u 75. minutu  i poslao loptu u mrežu za potpuni preokret i ludnicu na Marasiju. 

Samo četiri minuta kasnije, Kuame je uposlio Pandeva koji je pogotkom za 3:1 zaključio fantastično veče u Đenovi.

SERIJA A - 9. KOLO

Leće - Juventus 1:1 (0:0)
/Dibala 49 pen - Mankuzu 55 pen/

Inter - Parma 2:2 (1:2)
/Kandreva 23, Lukaku 51 - Karamo 26, Žervinjo 30/

Đenova – Breša 3:1 (0:1)
/Agudelo 66, Kuame 75, Pandev 79 – Toneli 34/

Nedelja

Bolonja - Sampdorija 12.30
Atalanta - Udineze 15.00
SPAL - Napoli
Torino - Kaljari
Roma - Milan 18.00
Fiorentina - Lacio 20.45

Igrano u petak

Verona - Sasuolo 0:1 (0:0)
/Đuričić 49/

TABELA: Juventus (+1) 23, Inter (+1) 22, Atalanta 17, Napoli 16, Kaljari 14, Roma 13, Parma (+1) 13, Lacio 12, Fiorentina 12, Udineze 10, Torino 10, Milan 10, Sasuolo (-1) 9, Bolonja 9, Verona 9, Leće (+1) 8, Đenova (+1) 8, Breša 7, SPAL 6, Sampdorija 4.