Fudbal

Da li je ovo početak velike karijere: Tri izmene, TRI GOLA, tri boda!

Izvor mondo.ba

Novi trener Đenove Tijago Mota nije želio da preuzme zasluge za pobedu nad Brešom (3:1) posle preokreta iz "dvojke u keca" iako je izmenama u nastavku upisao tri zlata vredna boda u borbi za opstanak.

Mota je sinoć imao debi iz snova!

Osim pobede i osvojenih bodova, mladi stručnjak je na debiju upisao i svojevrstan rekord u italijanskoj Seriji A - sve tri njegove zamene su uspele da pogode mrežu.

Uveo je debitanta Kevina Agudela, veterana Gorana Pandeva i Kristijana Kuamea i bila je to dobitna kombinacija za naslednika Aurelija Andreacoli, koji je osvojio samo bod na poslednjih šest utakmica zaključno sa otkazom koji je usledio.

"Osećam se dobro, jer su fudbaleri stvarno dobro igrali od prvog do poslednjeg minuta. Pre utakmice tražio sam da ostanu tim čak i u teškim trenucima, to su i uspeli i srećan sam zbog njih", rekao je Mota,  bivši fudbaler Đenove u sezoni 2008/09.

Prema njegovim rečima, pisanje istorije Serije A je lepo, ali je mišljenja da je cela ekipa zaslužila pohvale, čak i igrači koji su ostali na klupi za rezerve.

"Pokazali smo ogromno srce i ostali ujedinjeni tokom celog meča, tako da je to ono zbog čega sam najsrećniji. Nismo učinili ono što smo mogli u prvom poluvremenu, jer je Breša igrala dobro. U nastavku smo pokušali da pomerimo linije napred i postigli smo tri važna gola za Đenovu".

Mota je dodao da Đenova ima veliku ekipu sa kvalitetnim igračima, koji su pokazali da žele da se zajedno bore za ekipu.

"Ovo je put prema napred, moramo držati glave i paziti jedni na druge", dodao je mladi trener, koji je sada šef Goranu Pandevu s kojim je igrao zajedno u milanskom Interu.

A na drugoj strani, u dresu Breše, bio je Mario Baloteli, takođe njegov nekadašnji saigrač sa "Đuzepe Meace".

"Video sam Balotelija pre utakmice, zajedno smo delili istorijske trenutke u Interu. Sad je bio protivnik, tako da je bio koncentrisan i kratko smo razgovarali pre početka".

Tagovi