Fudbal

Kjeza uči od Riberija u Fiorentini, ali "Kapokanonijere" igra u Laciju

Izvor mondo.rs Izvor mondo.ba

Napadač Rimljana je u odličnoj formi i to je pokazano i u nedelju uveče, u jednom od derbija kola Serije A.

Lacio je navikao na pobede u Firenci. Rimljani su pobedili čak četiri puta u prethodnih šest gostovanja na terenu "ljubičastih", gde su slavili i ove nedelje uveče:

FIORENTINA - LACIO 1:2 (1:1)
/Kjeza 28 - Korea 22, Imobile 89/

Ekipa Simonea Inzagija je u odličnoj formi i to je pokazala na "Frankiju", gde je Sergej Milinković Savić odigrao prvih 54 minuta za goste i vodio duele sa Frankom Riberijom i saigračima (na slici). Sa druge strane, Nikola Milenković odigrao je ceo meč u dresu Fiorentine, dok je Dušan Vlahović presedeo veče na klupi domaćih.

Ćiro Imobile, trenutno prvi strelac lige, asistirao je za prvi gol svog tima, pa u završnici doneo pobedu i svojim desetim golom ove sezone postao heroj, kao što je i u prošlom kolu spasao Lacio poraza od Atalante u nadoknadi.

Večerašnji meč u Firenci vodio je arbitar Marko Gvida, koji je ove sedmice sudio i Totenhemu i Crvenoj zvezdi. U 22. minutu on je konsultovao VAR tehnologiju, da bi proverio da li je Hoakin Korea bio u ofsajdu pre pogotka za 0:1 u 22. minutu. Sve je bilo regularno.

Samo šest minuta kasnije slavili su domaći, jer je Frank Riberi pored trojice igrača Lacija "spakovao" pogodak Fedeeriku Kjezi za 1:1...

Posle uzbudljivog početka, meč je utonuo u dosadniju fazu, a završnicu (i navijače domaćih) "presekao" je Imobile na asistenciju Džordana Lukakua, koji je prethodno bez prekršaja oduzeo loptu Rikardu Sotilu. I tu situaciju su sudije proveravale na video snimku i utvrdile da je sve bilo OK.

Trijumf "lacijala" mogao je da bude i ubedljiviji da je Felipe Kaisedo u 97. minutu iskoristio penal.

Pročitajte sve rezultate 9. kola Serije A.