Fudbal

Predsednica Hrvatske se "pere": Pre ću da KREPAM nego da se odreknem Rijeke

Izvor mondo.rs

Nakon što je uprava Rijeke zatražila službeni odgovor od Kolinde Grabar Kitarović o spornoj izjavi o tom klubu, ona se oglasila.

Izvor: MONDO/Dejan Vujić

Kolinda Grabar Kitarovic još jednom je morala da objašnjava svoju prethodno datu izjavu. Predsednici Hrvatske se cesto dešava da mora da se "dodatno pojašnjava", kao i sada u slucaju fudbalskog kluba Rijeka.

Njena izjava da je kao Rijecanka, odlazila i na utakmice Rijeke, ali je "tada (u bivšoj Jugoslaviji, prim. aut.) Rijeka bila rezervni klub Crvenoj zvezdi i Partizanu", prilicno je naljutila Rijecane. Cak je uprava tog kluba tražila od nje da pojasni šta je pod time mislila.

U odgovoru upravi Rijeke, Kolinda Grabar Kitarovic je navela da ostaje pri osvom "nedvosmislenom stavu" a to je da su "pod uticajem politike na rukovodstvo kluba 80-ih godina prošlog veka, Rijeku u kontinuitetu pokušavali da povežu sa Beogradom".

"Rijeka koju sam pratila kao navijacica još od školskih dana, nije ova Rijeka danas. Najtalentovaniji hrvatski igraci, poput Grobnicana Zorana Šestana, sedeli su tada na klupi, dok su neki drugi, manje talentovani, ali politicki podobniji, dobijali priliku. U tom kontekstu sam tadašnju NK Rijeku okarakterisala kao rezervni klub. Znam dobro kakav je bio status Rijeke tih osamdesetih godina i niko ne može da me uveri u suprotno", napisala je predsednica Hrvatske u odgovoru Rijeci

Usledio je "šliht" navijackoj grupi koja sebe naziva Armada.

"Armada je, pritom, uvek bila simbol hrvatske Rijeke, prkosa i otpora prema hegemonistickim politikama. Uvek sam podržavala i dalje cu podržavati svoju Rijeku, svoj fudbalski klub, svoje 'Bele'. 'Krepat' ma ne molat' je i moje životno geslo i danas i budite uvereni kako cu pre krepat' (crknuti, prim. aut.) nego se odreci svoje Rijeke!".

Naravno, sve ove njene izjave, pa i o fudbalu, treba shvatiti kao deo kampanje za predstojece predsednicke izbore, a ona želi drugi mandat.