Fudbal

Biće to derbi na Brdu: "Srbija nije imala boljeg od Vladimira Stojkovića"

Izvor mondo.rs

Golman koji je tek na početku karijere srešće na terenu čuvara mreže koga izuzetno ceni.

Izvor: MN Press

U sredu od 15.30 časova, uz direktan prenos na TV Arena sport, fudbaleri Čukaričkog dočekaće Partizan na Banovom brdu, sa ambicijom da odbrane drugo mesto na tabeli.

Među igračima "brđana" biće i perspektivni golman Đorđe Petrović (20), koji je nedavno postao mladi reprezentativac Srbije.

Čuvar mreže iz Požarevca standardan je pred stativaca Čuke već šest kola, a posebno se istakao u nedelju, kada je na gostovanju Inđiji nekoliko puta atraktivno "skinuo" šanse domaćima.

"To je moja uloga u timu, kad se 'lomi', kad možda i ne ide ekipi, tad uloga golmana dodatno dolazi do izražaja. U prvoj situaciji sam ispratio protivničkog igrača koji je šutirao glavom, kontra rukom sam izbio loptu u korner, u drugoj sam izašao na Branu Ilića, skratio mu ugao, kad mu se vratila lopta, išao do kraja, svestan da u blizini nije bilo mojih saigrača", opisao je Petrović te situacije.

Kuriozitet je da je u toj utakmici ipak primio gol i prvi put izvadio loptu iz mreže od kada je zaigrao u Superligi - 21. septembra protiv Mladosti. Prethodno je uspešno branio svoj gol čitavih 449 minuta!

"Nije ni meni najjasnije kako je lopta ušla u mrežu. Bio je to centaršut sa desne strane Inđijaca, lopta je tom prilikom zakačila Endijaea, promenila pravac, došla do Ilića, koji je uspeo da šutira, lopta je tada udarila i Šapića, opet promenila pravac i završila u mojoj mreži. Nema veze, neka se nastavi tako, da primam jedan gol na 449 minuta", našalio se on.

Naredni rival biće jači, a izazov teži.

"Nadam se da će naša mreža mirovati protiv Partizana, ali da to neće biti slučaj i sa njihovom. Partizan igra vrlo dobro ove sezone, videlo se to u Evropi, ali i na domaćoj sceni. Protiv Spartaka ih je predvodio trio stranaca, Suma, Sadik i Natho, doneli su ono što se od igrača sa strane traži - dodatni kvalitet".

Izvor: MN Press

Petrović ima posebno lepo mišljenje o Vladimiru Stojkoviću, sa kojim će se pozdraviti u sredu pre meča.

"Naravno, na golu je sjajni Vladimir Stojković, mogu samo da kažem da Srbija od samostalnosti nije imala boljeg golmana, ostavio je dubok trag u reprezentaciji. Partizan ima, koliko sam video, po 15-tak i više šuteva po meču, to dovoljno govori kakav fudbal igraju u ovom trenutku. Naravno da nam neće biti lako, ali se nadamo da ćemo igrati pred punim tribinama, sa što više naših navijača. Što se naše igre tiče, jedno je sigurno, braniti se nećemo. Ne odstupamo od našeg stila, bez obzira ko je sa druge strane terena, dodao je Petrović, Čukina "dvanaestica".