Fudbal

Vijeri i Adrijano, Eto i Milito, a sad Lukaku i Martinez: Inter je PRVI!

Izvor mondo.rs

Konteov tim će bar na 24 časa prestići glavnog rivala za titulu, koji sutra u Torinu dočekuje Đenovu, koja je u prošlom kolu baš u duelu sa večerašnjim Interovim rivalom pokazala znake života i pobegla iz "crvene zone"

Inter je kroz svoju istoriju imao mnogo sjajnih napadača, ali i tandema u špicu!

Voleli su navijači "nerazura", kao i oni neutralni, kako su Kristijan Vijeri i Adrijano funkcionisali u sezoni 2004/05, sjajan duo bili su Samuel Eto i Dijego Milito tokom dve zajedničke sezone na "Meaci", a izgleda da se polako "rađa" još jedna veza.

Romelu Lukaku i Lautaro Martinez briljiraju od početka sezone i najveći su razlog zbog kog će Inter večeras "prespavati" na prvoj poziciji na tabeli...

BREŠA - INTER 1:2 (0:1)
/Bizoli 76 - Martinez 23, Lukaku 63/

Proteklog vikenda, fudbaleri Intera nisu uspeli da iskoriste kiks Juventusa u duelu sa Lećeom (1:1) i da tako eventualnom pobedom nad Parmom deseto kolo Kalča dočekaju kao prvoplasirani tim.

Ipak, do liderske pozicije su stigli večeras, a da li će tu i ostati bar do naredne runde, zavisi od sutrašnjeg dana: "Nerazuri" su večeras nakon više od osam godina gostovali na "Rigamontiju" (poslednji meč odigran 11. marta 2011. godine), a napuštaju ga u pobedničkom raspoloženju, zahvaljujući sjajnom tandemu Lautaro Martinez - Romelu Lukaku.

Prvi se u 23. minutu odlučio na šut sa distance, a loptu je na putu ka golu "okrznuo" Brešin Andrea Ćistana, dovoljno da prevari svog čuvara mreže Enrika Alfonsa.

Belgijanac se, sa druge strane, istakao u 63. minutu.

U jeku napada Breše, koja je u prvih 15-20 drugog poluvremena naterala Interov tim da se brani, rekorder po broju pogodaka za belgijsku reprezentaciju iskoristio je ogromnu "rupu" u odbrani koju su puleni Eugenija Korinija ostavili bacivši sve karte u napad.

Smanjili su preko Bizolija, ali nije to bilo dovoljno za više od časnog poraza.

S druge strane Antonio Konte sigurno neće biti radostan što je njegova ekipa ponovo primila gol, ali će ga oduševiti to što su dvojica napadača već postigla 12 golova u Seriji A.

Lukaku ima sedam, a Martinez pet...

Opširnije o ovoj utakmici čitajte na portalu naših kolega iz Banjaluke, Mondo.ba.

SERIJA A - 10. kolo:

Parma - Verona 0:1 (0:1)
/Lazović 10/

Breša - Inter 1:2
/Bizoli 76 - Martinez 23, Lukaku 63/

Sreda:

Napoli - Atalanta (19.00)
Kaljari - Bolonja (21.00)
Juventus - Đenova
Lacio - Torino
Sampdorija - Leće
Sasuolo - Fiorentina
Udineze - Roma

Četvrtak:

Milan - SPAL (21.00)

TABELA: Inter (+1) 25, Juventus 23, Atalanta 20, Napoli 17, Roma 16, Lacio 15, Kaljari 15, Parma (+1) 13, Fiorentina 12, Bolonja 12, Verona (+1) 12, Torino 11, Milan 10, Udineze 10, Sasuolo (-1) 8, Leće 9, Đenova 8, Breša (-1) 7, SPAL 7, Sampdorija 4.