Uživo

Čukarički se NE ŠALI, pao je Partizan: Stojanović ŠOKIRAO crno-bele!

U "tvrdoj" utakmici na Banovom brdu, domaći su kaznili sve greške u timu Partizana i u poslednjem minutu stigli do vredne pobede.

Izvor: MN Press

Čukarički je imao za cilj da pokaže da nisu slučajno na drugom mestu Superlige i u tome su i uspeli. U utakmici koja nije obilovala velikim brojem prilika, uspeli su da iskoriste ono što im se pružalo i tako stignu do "skalpa".

ČUKARIČKI - PARTIZAN 2:1

/Šapić 16, Stojanović 90 - Ivanović 70/


Ekipa Sava Miloševića nijednog trenutka tokom utakmice nije delovala kao onaj tim koji je učinio da se Mančester junajted čitavo poluvreme brani, a posao im je u velikoj meri otežala disciplinovana igra Čukaričkog.

"Brđani" su poveli golom Stefana Šapića, 202 centimetra visokog štopera, iskoristivši nešto slabiju igru Partizana kod prekida. Još nekoliko puta su domaći pretili iz takvih situacija, ali je verovatno i najbolju šansu u prvom poluvremenu imao Umar Sadik.

Napadač Partizana je šutirao pored gola iz jedine šanse koju je imao pred sobom, da bi do poluvremena Čukarički uspostavio ritam meča koji je njima odgovarao. Ipak, utisak je bio da su gosti bili očajni u tih prvih 45 minuta.

Fudbal,
Izvor: MN Press

Crno-beli su se mučili sa kreiranjem prilika, Čukarički je znao kako da neutralizuje i Sumu i Takumu Asana, pa su upravo Gvinejac i Japanac u nastavku prvi napustili igru.

Đorđe Ivanović je u nastavku posle samo desetak minuta na terenu uspeo da izjednači sjajnim udarcem sa distance, a činilo se kao da je to i jedini način da se "razbije" čvrsta odbrana Čukaričkog.

U finišu je upravo strelac izjednačujućeg pogotka mogao da postigne i drugi gol, ali ono što nisu uspeli igrači Partizana, jesu domaći, pa je Stojanović u 90. minutu "prelomio" rezultat u korist svog tima.

Čukarički je u ovom susretu pokazao i hrabrost i usmerenost na cilj. Pri rezultatu 1:1 su svesno čuvali nerešen rezultat, nisu srljali, ali kada su dobili priliku da učine nešto više pred golom gostiju, oni su to i učinili.

To je i glavni utisak utakmice, kao i čitavih sezona dva tima.

Čukarički je u dosadašnjem delu prvenstva bio vrlo efektan, stigavši do 32 boda sa samo 19 postignutih golova, dok je Partizan i u ovom susretu "patio" od neiskorišćenih prilika, ono malo što su stvorili na Banovom brdu.


SUPERLIGA, 14. KOLO:

Čukarički - Partizan 2:1 (1:0)
/Šapić 16, Stojanović 90 - Ivanović 70/

Radnički - Radnik 0:2 (0:1)
/Georgiev 45+3, Makarić 83/

Crvena zvezda - TSC (18 - TV Arena sport 1)
Javor - Proleter (18)
Mladost - Napredak (18)
Spartak - Mačva (18)
Vojvodina - Inđija (18)
Voždovac - Rad (18).

TABELA: Crvena zvezda (-2) 33, Čukarički 32, Vojvodina 27, Partizan 26, TSC 25, Radnički (+1) 25, Voždovac 21, Mladost 18, Proleter 16, Spartak 15, Radnik (-1) 14, Javor 13, Napredak 12, Inđija 7, Rad 7, Mačva 3.

Izvor mondo.rs
17:45

Veselinović: "Veoma dobro smo skautirali Partizan"

Evo i izjave trenera Čukaričkog posle pobede nad Partizanom, dok trener crno-belih nije želeo da govori za TV Arenasport. 

Izvor: MN Press

17:42

Pratite uživo i mečeve od 18.00

Na MONDU ćete imati priliku da pratite dva uživo prenosa iz minuta u minut!

Crvena zvezda je domaćin TSC-u, dok se osim tog meča igra još pet susreta.

Evo kako je ranije danas Radnik savladao Radnički iz Niša.

17:24

Evo i pobedonosnog pogotka!

17:22

KRAJ!

Pobeda Čukaričkog koji nastavlja sa sjajnim partijama ove sezone, a sada je pao i Partizan!

Uskoro opširnije...

17:20

Još samo minut!

Tri minuta nadoknade su najavljena, a dva su već odigrana!

17:19

90' - Čukarički PONOVO vodi!

Luka Stojanović je strelac za Čukarički posle odlične kontre! Ponovo su kaznili neopreznost crno-belih! Odlično je istrčao kontru Nikola Ćirković, izgleda da je Vladimir Stojković je trebalo da istrči na taj pas u prostor za Ćirkovića, koji je potom asistirao Stojanoviću, a ovaj lako matira golmana Partizana!

17:14

Gol u Nišu, Radnik duplira

Radnik iz Surdulice je povisio na 2:0 protiv Radničkog golom Milana Makarića, tako da na tom meču verovatno neće biti toliko uzbudljivo kao na Banovom brdu.

17:13

84' - Ivanović je mogao da se proslavi!

Đorđe Ivanović se našao u još jednoj situaciji, pokušao snažnim udarcem da donese potpuni preokret svom timu, ali se odlično snašao golman Petrović i izbio loptu u korner...

Čini se da je mogao bolje igrač crno-belih.

17:06

77' - Izmene, izmene...

U međuvremenu smo videli po jednu izmenu na obe strane.

Nikola Lakčević je odmah posle gola Ivanovića zamenio Zorana Tošića u timu Partizana, da bi sada i Milutin Vidosavljević zamenio Endijajea u ekipi Čukaričkog.

Nedugo zatim Stefan Kovač ustupa mesto Aleksandru Đorđeviću, čime smo videli i poslednju izmenu na utakmici.

17:05

Pogledajte "golčinu" Ivanovića!

17:04

Nameće se Ivanović...

Nije Đorđe Ivanović bio u planovima Sava Miloševića, sve do one kup utakmice protiv Vodojaže!

Tada je Ivanović postigao čak PET golova i postao prvi igrač crno-belih sa toliko golova na jednoj utakmici posle više od 60 godina.

Sada sve češće dobija prilike i reklo bi se da ih odlično koristi...

17:00

70' - GOOOOOL, Đorđe Ivanović, kakav gol!

Au kakav sada pogodak fudbalera Partizana! Đorđe Ivanović je ušao u igru pre samo desetak minuta i već je doneo izjednačenje crno-belima!

Dobio je loptu na levom krilu, malo ju je povukao u sredinu i onda sa skoro 30 metara rešio da "raspali" po loptu, a golman Čukaričkog Petrović paradom je samo ulepšao "golčinu" Miloševićevog džokera!

Drugi uzastopni meč za robusnog igrača Partizana, posle onog jedanaesterca protiv Spartaka. Ipak, ovaj pogodak je nešto posebno!

16:58

69' - Prva promena domaćih

Asmir Kajević je napustio igru, a na terenu je Luka Stojanović.

16:52

63' - Opasno po Čukarički!

Jedna lopta u prostor Natha je prouzrokovala grešku Birmančevića, Miletić je to utrčavanjem iza leđa pokušao da iskoristi, bio je jako blizu, ali golman Petrović uspeva da prvi stigne do lopte i izbije je daleko od gola.

Moglo je to da bude vrlo nezgodno po "brđane".

16:48

59' - Savo menja!

Dvostruka izmena u redovima Partizana - Aleksandar Šćekić ulazi umesto Sume, a Đorđe Ivanović umesto Takume Asana.

To znači da će Šćekić igrati uz Zdjelara, Natho će preći na mesto polušpica, dok će Ivanović na levo krilo.

16:45

55' - Tedić, Kajević, Tedić!

Lepa akcija Čukaričkog posle izgubljene lopte Sejdube Sume!

Krenuli su domaći u kontru, napadač Tedić je poveo napad posle dobrog prijema, ostavio je loptu za Kajevića, pronašao sebi poziciju da primi povratan pas, a njegov šuta sa oko 20 metara Stojković odbranom izbija u korner!

Ostaje 1:0!

Izvor: MN Press

16:39

50' - Čekamo prave šanse...

Videli smo jedan centaršut Zorana Tošića iz slobodnog udarca koji nije mnogo doneo i dribling Veljka Birmančevića na drugoj strani, koji je umesto opasne šanse na kraju doneo samo korner za domaće.

16:34

Drugo poluvreme!

Nastavljen je meč, a zanimljivo je da je u prvih 45 minuta bilo viđeno samo ŠEST faulova!

CUKARICKI vs PARTIZAN Beograd, 30.10.2019. foto: Nebojsa Parausic Fudbal,
Izvor: MN Press

16:31

Hoće li Čukarički prekinuti niz?

"Brđani" su slavili protiv Partizana u Kupu Srbije u proleće 2018, ali poslednji trijumf nad crno-belima u domaćem prvenstvu upisali su još 23. aprila 2016. godine!

Tada je u Humskoj bilo 2:1 za Čukarički i to golom Andrije Pavlovića u 90. minutu...

16:28

U Nišu vodi Radnik!

U terminu od 15.30 igra se meč Radnički - Radnik, a gosti iz Surdulice vode 1:0!

Poveli su u trećem minutu nadoknade prvog poluvremena, strelac je bio Boban Georgiev.

Kasnije danas se igra i preostalih šest utakmica 14. kola Superlige, a na MONDU ćete moći da pratite čak DVA uživo prenosa u terminu od 18.00!

Budite uz MONDO!

16:25

Dok čekamo nastavak...

Meč Partizana i Vojvodine trebalo bi da bude pomeren za subotu u 14.00, a navijači novosadskog kluba su najavili bojkot utakmice.

Detaljnije o celoj situaciji čitajte ovde.

16:19
Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt
16:17

Poluvreme!

Razočaravajućih 45 minuta za goste, ali odličnih za domaće.

Gol Stefana Šapića pravi razliku, a crno-beli će u nastavku morati bolje ako žele da slave protiv raspoloženog Čukaričkog.

Izvor: MN Press

16:10

40' - Partizan malo agilniji

Nije u međuvremenu bilo pravih prilika, nekoliko solidnih centaršuteva smo videli i izblokirani pokušaj Natha, ali je vidno da su crno-beli malo bolji nego u prvoj polovini prvog poluvremena.

16:05

33' - Tošić šutira, Petrović na visini zadatka

Nije to bio perfektan udarac igrača Partizana, ali dovoljno opasan da se pripreti Čukaričkom. Ipak, golman Đorđe Petrović je lako odbija i uspešno čuva svoju mrežu.

16:00

Crno-beli još uvek bez rešenja

Osim onog jednog lepog pokušaja Sadika, Partizan ne uspeva da se ozbiljnije približi golu domaćih, pa čak ni da uspostavi terensku inicijativu na polovini Čukaričkog.

Izvor: MN Press

15:58

27' - Zdjelar "izvlači" kartone

Posle Puškarića, i kapiten Docić u redovima Čukaričkog dobija javnu opomenu posle starta nad Sašom Zdjelarom.

15:53

Evo kako je Šapić doneo vođstvo Čukaričkom

15:51

21' - I posle pogotka, "Čuka" bolja

Nije bilo nekih konkretnih prilika od onog pogotka Šapića, ali domaći i dalje više napadaju. Još uvek nismo videli pravu reakciju Partizana.

15:47

16' - GOOOOOL, Čukarički vodi!

Stefan Šapić je strelac za vođstvo domaćih! Korner Docića sa desne strane je išao na prvu stativu, 202 centimetra visoki Šapić je tamo istrčao ispred Miletića i Uroševića i odlično reagovao udarcem glavom matiravši Vladimira Stojkovića!

Celoj situaciji je prethodio solidan napad Čukaričkog kada je Bogosavac sa leve strane centaršutem "gađao" Endijajea, ali je Urošević na pet metara ispred njega izbio loptu u korner posle kojeg "brđani" stižu do 1:0!

Izvor: MN Press


15:43

12' - Imamo i prvu javnu opomenu

Darko Puškarić je zaradio žuti karton zaustavivši jedan potencijalno opasan napad Partizana koji je započeo Saša Zdjelar.

15:39

8' - Odličan pokušaj Sadika!

Lepa kontra Partizana!

Osvojili su gosti loptu kod svog šesnaesterca, usledilo je brzo dodavanja za Sumu, ovaj potom prosleđuje loptu za Sadika, koji se driblingom oslobađa jednog čuvara, a onda na ulasku u kazneni prostor gađa po zemlji u dalji ugao gola, ali tik pored desne stative gola Čukaričkog.

Izvor: Nebojsa Parausic/© MN press, all rights reserved

15:36

5' - Birmančević "meša"

Odličan početak utakmice za Veljka Birmančevića, bivšeg igrača Partizana!

Sjajni dribler Čukaričkog je po desnoj strani napravio pravi mali dar-mar pored nekoliko gostujućih igrača, ušao u šesnaesterac, ali posle toga nije uspeo da dodavanjem pronađe nekog od saigrača.

15:32

1' - Prvo uzbuđenje

Zoran Tošić je uputio centaršut iz kornera, jedan igrač crno-belih je dirao loptu, a potom je ona stigla do mladog Strahinje Pavlovića koji ne uspeva da bolje reaguje i lopta odlazi u gol-aut.

15:30

Počelo je!

15:29

"Srbija nije imala boljeg od Vladimira Stojkovića"

Golman Čukaričkog je tek na početku karijere i srešće na terenu čuvara mreže koga izuzetno ceni.


Celu izjavu Đorđa Petrovića pročitajte ovde.

Izvor: MN Press


15:20

Čuka je u SJAJNOJ formi

Nije ni čudo da je Čukarički na drugom mestu kada su u ovako dobroj seriji - oni su bez poraza na 11 uzastopnih mečeva!

Veselinovićeva ekipa je ostvarila devet pobeda i dva remija u tom periodu, a jedini poraz ove sezone su upisali još 10. avgusta protiv TSC Bačke Topole.

Pritom, od početka PROŠLE sezone, samo je Crvena zvezda slavila na Banovom brdu u decembru 2018. godine.

Izvor: MR/© MN press, all rights reserved

15:16

Partizanov poker golova

Evo kako su crno-beli u nedelju savladali Spartak iz Subotice. Četiri gola i četiri različita strelca...

15:12

Koliko mogu "brđani"?

Znamo i tim Aleksandra Veselinovića. Njegov tim poseduje odličan spoj nadahnute mladosti i iskusnih pojedinaca, a evo ko će se suprotstaviti osvajaču Kupa Srbije:

Petrović - Ćirković, Šapić, Puškarić, Bogosavac - Docić - Birmančević, Kovać, Kajević, Endijaje - Tedić

Izvor: MN Press

15:09

Najjači tim Partizana

Gosti iz Humske stižu na Banovo brdo u najjačem sastavu. Savo Milošević je očigledno svestan težine protivnika i ovde neće biti mesta kalkulacijama.

Ovo je Partizanovih startnih 11:
Stojković - Miletić, Ostojić, S. Pavlović, Urošević - Zdjelar, Natho - Tošić, Suma, Asano - Sadik

Izvor: MN Press

15:07

Dobrodošli

I ovoga puta budite uz nas i ne propustite dešavanja sa utakmice Čukarički - Partizan u okviru 14. kola Superlige Srbije. Obaveštavaćemo vas o dešavanjima iz minuta u minut.

Ukratko

  • ČUKARIČKI: Petrović - Ćirković, Šapić, Puškarić, Bogosavac - Docić - Birmančević, Kovać, Kajević, Endijaje - Tedić
  • PARTIZAN: Stojković - Miletić, Ostojić, S. Pavlović, Urošević - Zdjelar, Natho - Tošić, Suma, Asano - Sadik
učitaj još +