Uživo

Kad se Marinu igra, za Zvezdu nema zime: TSC probao, ali nije mogao

Kapiten crveno-belih raspoložen u 12. superligaškoj pobedi ove sezone.

Izvor: MN Press

Držao se debitant iz Bačke Topole u prvih devet kola, međutim, usledio je pad. U poslednje četiri utakmice TSC ima tri poraza i remi.

Ove srede, ekipa Zoltana Saba poražena je u Beogradu, na stadionu "Rajko Mitić":

Crvena zvezda - TSC 3:1 (2:0).



Još jednom smo videli da kada je Marko Marin raspoložen, za crveno-bele nema prepreka u domaćem prvenstvu.

Kapiten Zvezdinog tima učestvovao je u akcijama kod sva tri pogotka! Prvo je iz prekida asistirao Tomaneu u 3. minutu, zatim je u 44. izdržao nalet protivničkog igrača i odložio loptu za Marka Gobeljića, posle čijeg centaršuta je Srđan Grabež skrenuo loptu iza leđa svog golmana.

Marinu ide deo zasluga i za treći gol, kada je u 78. minutu lepo uočio Žandera na levoj strani i omogućio Brazilcu da se asistencijom za Veljka Simića iskupi zbog prethodno postignutog autogola.

Bilo je to u 63. minutu, kada je Žander "zakucao" loptu iza leđa Zorana Popovića i vratio neizvesnost u meč, ali ona nije potrajala.

Crveno-beli su brzo dodali gas i stigli do sigurne pobede.

Gosti su se uprkos porazu predstavili u vrlo dobrom svetlu. Nisu se opredelili za "bunker", već su se trudili da napadaju i igraju fudbal, međutim, kvalitet je na strani crveno-belih, iako je Vladan Milojević ponovo "promešao" sastav.

Zvezdin trener u ovoj utakmici nije mogao da računa na povređenog Ričmonda Boaćija, a van stroja bili su i Milan Rodić i Milan Borjan.

CRVENA ZVEZDA: Popović - Gobeljić (74. Gajić), Degenek, Milunović, Žander - Petrović, Vulić - Vukanović (55. Simić), Marin, Ben - Tomane (69. Pavkov).

TSC: Filipović - Varga, Skopljak, Grabež, Babić - Tomanović, Tumbasević (80. Galić), Milićević (59. Rovčanin), Duronjić - Lukić (80. Živković), Silađi.

Sudija: Jovan Šegrt.

Ovo je bio drugi međusobni duel Zvezde i TSC-a, pošto su se prošle sezone sastali u osmini finala Kupa, kada su crveno-beli slavili 4:1, takođe kod kuće.

Današnja utakmica igrana je na 20 godina od ubistva Aleksandra Radovića, navijača Crvene zvezde koji je usmrćen raketom ispaljenom sa južne tribine Partizanovog stadiona tokom 113. "večitog derbija".

Delije ga nisu zaboravile...

Izvor: MN Press
Izvor mondo.rs
19:53

KRAJ! ZVEZDA - TSC 3:1

Izveštaj utakmice možete pročitati klikom na UVODNU VEST

19:53

4.218 GLEDALACA

Tako kaže zvanična informacija iz Crvene zvezde.

19:42

GOOOL! ZVEZDA VODI 3:1!

Crveno-beli ponovo imaju dva gola prednosti. Veljko Simić je pogodio u 78. minutu na asistenciju Žandera, a ponovo je u akciji za gol učestvovao Marko Marin.

Čini se da je ovim pogotkom rešeno pitanje pobednika.

19:31

Ponovo se otvorila igra! Prvo Rovčanin na jednoj, pa Marin na drugoj strani... Ali i dalje je 2:1.

19:25

GOOOL! TSC SMANJIO ZAOSTATAK - 2:1!

Vraća se neizvesnost u utakmicu! Gosti su došli do pogotka autogolom Žandera i to kakvim! "Zakucao" je Brazilac loptu iza Popovićevih leđa u 63. minutu.

19:12

Neće gol Aleksu Vukanovića. Ponovo je imao šansu u 51. minutu, ali opet nije bio precizan. Tačnije, Filipović je još jednom bio uspešniji.

19:06

Drugo poluvreme počelo je bez promena u sastavima i šansom za Tomanea samo 40 sekundi po povratku sa odmora. Šutirao je Portugalac iskosa sa desne strane u dalji ugao, ali pored gola.

18:59

NAJZANIMLJIVIJI DETALJI PRVOG POLUVREMENA

18:49

POLUVREME

Trudili su se gosti da pariraju i zaprete favorizovanom rivalu, ali kvalitet je na strani Zvezdinih fudbalera. Imaju domaćini lepa dva gola prednosti, ali daleko od toga da je sve gotovo. Samo jedan gol upornih gostiju sigurno bi vratio neizvesnost u ovu utakmicu.

18:47

GOOOL! Zvezda vodi 2:0!

Crveno-beli su duplirali prednost u 44. minutu autogolom Srđana Grabeža, koji je skrenuo loptu posle centaršuta Gobeljića iza leđa svog golmana Filipovića.

18:46

VELIKI PROMAŠAJ VUKANOVIĆA!

Odlično je Aleksa Vukanović istrčao na dodavanje Bena, bio "jedan na jedan" sa Nenadom Filipovićem, ali je golman TSC-a bio uspešniji.

18:42

Sjajan kontranapad Crvene zvezde u 40. minutu! Petrović je dugo vukao loptu, zatim je ona bila kod Gobeljića, pa Bena, koji je sjajno proigrao Vulića, ali je Filipović pravovremeno istrčao i sprečio drugi pogodak domaćeg tima.

18:40

Odličan šut Žandera u 38. minutu, ali je Brazilac pogodio samo spoljni deo mreže.

18:38

Dobra prilika za Vladimira Silađija u 36. minutu posle centaršuta Nenada Lukića, ali je neprecizno šutirao glavom sa 10-11 metara od Zvezdinog gola.

18:33

Ben u 27, Tomane u 29, pa Vukanović u 30. minutu prete Filipoviću, ali nisu bili dovoljno precizni... Ostaje 1:0 za Zvezdu.

18:27

RADOVIĆ ACA, RADOVIĆ ACA

Odzvanja stadionom ime navijača Crvenoj zvezde ubijenog na današnji dan pre 20 godina, kada je pogođen raketom ispaljenom sa južne tribine Partizanovog stadiona tokom 113. "večitog derbija".

Izvor: MN Press


"Dok Delije postoje, godine bez tebe će da se broje", poruka je Zvezdinih navijača.

18:20

Odlična akcija Marina i Bena u 18. minutu, ali je Filipović uspešno intervenisao i skrenuo loptu u korner.

18:15

GOOOL! ZVEZDA VODI 1:0

Odličan skok Tomanea na Marinov centaršut iz prekida za vođstvo Crvene zvezde od 3. minuta. Ovo je treći gol portugalskog napadača ove sezone u Superligi.

18:13

Bez većih uzbuđenja i šansi u prvih 10 minuta utakmice.

18:08

Ponovo loša poseta na "Marakani" kada je reč o utakmici domaćeg prvenstva. Tek oko 2.500 gledalaca.

18:05

Prvu šansu imali su domaći fudbaleri. Vukanović je u 3. minutu proigrao Tomanea, ali je njegov šut blokiran.

18:02

Počelo je!

Prvi su sa centra krenuli gostujući fudbaleri, koji će u prvom delu napadati sa juga ka severu.

17:47

ZOLTAN SABO:

"Dobro igramo protiv ekipa koje su bolje plasirane od nas. Čeka nas teška utakmica, ali za nas najlakša jer bi čak remi bio povoljan rezultat. Došli smo da pokažemo šta znamo i nadam se da ćemo uspeti da pariramo Crvenoj zvezdi", rekao je trener TSC-a.

17:45

VLADAN MILOJEVIĆ:

"Videli smo u toj Kup utakmici koju smo igrali da je TSC ozbiljna ekipa. Moj kolega Sabo radi odličan posao, ima poletne i dobre igrače, zna se u svakom trenutku na terenu šta žele. Ovi rezultati koje imaju nisu slučajnost", rekao je Zvezdin trener pred kamerom TV Arena Sport uoči utakmice i dodao:

"U svaku utakmicu ulazimo pobednički, želimo dobar rezultat, a tako je i danas. Videćemo šta će biti".

17:12

REZERVE

Na Zvezdinoj klupi su: Vasiljević, Gajić, Pankov, Ivanić, Babić i Simić.

Među rezervama TSC su: Jorgić, Rovčanin, Galić, Ponjević, Antonić, Šinković, Balaž.

17:08

SVI PAROVI 14. KOLA

Čukarički - Partizan 2:1 (1:0)
Radnički - Radnik 0:2 (0:1)
Crvena zvezda - TSC (18)
Javor - Proleter (18)
Mladost - Napredak (18)
Spartak - Mačva (18)
Vojvodina - Inđija (18)
Voždovac - Rad (18).


TABELA: Crvena zvezda (-1) 33, Čukarički (-1) 32, Vojvodina 27, Partizan (-1) 26, TSC 25, Radnički 25, Voždovac 21, Mladost 18, Proleter 16, Spartak 15, Radnik (-1) 14, Javor 13, Napredak 12, Inđija 7, Rad 7, Mačva 3.

Ukratko

  • CRVENA ZVEZDA: Popović - Gobeljić (74. Gajić), Degenek, Milunović, Žander - Petrović, Vulić - Vukanović (55. Simić), Marin, Ben - Tomane (69. Pavkov)
  • TSC: Filipović - Varga, Skopljak, Grabež, Babić - Tomanović, Tumbasević, Milićević (59. Rovčanin), Duronjić - Lukić, Silađi
  • Sudija: Jovan Šegrt
učitaj još +