Fudbal

Iznenađenje na jugu Srbije: Radnik dobio Radnički sa "bivšima"!

Izvor mondo.rs

Milan Makarić i Simo Krunić radovali se protiv bivšeg kluba...

Izvor: MN Press

Od kada se Radnik i Radnički zajedno takmiče u Superligi Srbije nismo videli pobedu Surduličana u gostima, ali dočekali su je krajem ovog oktobra!

Samo što je Simo Krunić seo na klupu Radnika, nakon odlaska Nenada Vanića u Emirate, naneo je poraz Nišlijama koje je neuspešno vodio na početku ove sezone. Surduličani su bili bolji rival ovog popodneva na "Čairu" i kući se vraćaju vrlo zadovoljni - 2:0 (1:0).

Radnik se tako uspešno oporavio od "petarde" protiv Crvene zvezde proteklog vikenda, a u vođstvo je došao u kasnoj fazi prvog poluvremena.

Gol je postigao makedonski fudbaler Boban Georgijev u trećem minutu nadoknade, a sve zbog toga što su gosti morali da izvrše dve izmene. Probao je u nastavku Milorad Kosanović da "digne" svoj tim ulascima Filipa Kneževića i Saše Stojanovića, ali umesto gola u mreži Nikole Vujanca, videli smo još jedan kod Nikole Petrovića.

Strelac gola bio je Milan Makarić u 83. minutu, a interesantno je i da je on kratko bio član Radničkog na početku ove sezone.

Radnički ovim porazom gubi polako korak za timovima u vrhu tabele i trenutno zauzima šesto mesto sa 25 osvojenih bodova, ali imaju i utakmicu ili dve više od timova iznad njih. Što se tiče Radnika, oni se sa tri nova boda približavaju mestu u plej-ofu.

SVI PAROVI I REZULTATI 14. KOLA

Čukarički - Partizan 2:1 (1:0)
/Šapić 16, Stojanović 90 - Ivanović 70/

Radnički - Radnik 0:2 (0:1)
/Georgijev 45+3, Makarić 83/

Crvena zvezda - TSC [UŽIVO]

Javor - Proleter (18)
Mladost - Napredak (18)
Spartak - Mačva (18)
Vojvodina - Inđija (18)
Voždovac - Rad (18)

TABELA: Crvena zvezda (-1) 33, Čukarički (-1) 32, Vojvodina 27, Partizan (-1) 26, TSC 25, Radnički 25, Voždovac 21, Mladost 18, Proleter 16, Spartak 15, Radnik (-1) 14, Javor 13, Napredak 12, Inđija 7, Rad 7, Mačva 3.