Fudbal

Ovako Juventus osvaja titule: Dobra gluma, ali GLUMA Kristijana Ronalda!

Izvor mondo.rs

Takvu priliku da vrati ekipu na bod prednosti u odnosu na Inter, strelac 701 gola u profi karijeri nije mogao da propusti.

Fudbaleri Juventusa vratili su se na prvo mesto tabele Serije A golom sa penala u šestom minutu nadoknade, za pobedu od 2:1 protiv Đenove, koja je od 58. minuta utakkmice u Torinu igrala sa dvojicom igrača manje.

Gol vredan tri boda postigao je Kristijano Ronaldo, koji je i "oboren" u šesnaestercu gostiju.

Teatralan pad čoveka koji ne dolazi na proglašenja najboljih fudbalera sveta ukoliko nije proglašen ubedio je arbitra Antonija Điju da posle crvenih kartona Frnačesku Kasati u 51. i Federiku Marketiju sedam minuta kasnije, pokaže i na belu tačku u 96. minutu susreta pred 39.000 egzaltiranih navijača "bjankonera".

Takvu priliku da vrati ekipu na bod prednosti u odnosu na Inter, strelac 701 gola u profi karijeri nije mogao da propusti.

Ovaj 702. izazvao je puno bure u Italiji, očigledno sa razlogom, jer je došao posle evidentnog simuliranja za još jednu "juventusovsku" pobedu osmostrukog uzastopnog šampiona Serije A.


Ekipa trenera Mauricija Sarija u narednom kolu gostuje gradskom rivalu Torinu.

Pogledajte epizodu Mondo podkasta "Sve u 16" posvećenu upravo odnosima Juventusa i Intera i svemu što taj rivalitet sa sobom nosi.

Naravno, bilo je reči i o ovakvim penalima...