Fudbal

Potresna ispovest Markizija: Uperili su nam pištolje u glavu...

Izvor mondo.rs

Bivši fudbaler Juventusa ispričao kako su naoružani pljačkaši upali u njegovu u kuću u Torinu i držali ga na nišanu zajedno sa suprugom

Kaludio Markizio, fudbaler koji je nedavno završio igračku karijeru, opljačkan je u svojoj kući u Torinu, nakon što su maskirani napadači upali na posed i njega i njegovu suprugu uz pretnju oružjem naterali da im predaju sve dragocenosti.

Bivši fudbaler Juventusa ispričao je da je to bilo najgore iskustvo koje je imao u životu.

"Uperili su pištolje u naše glave. Bilo je strašno, jer nikada u životu nisam video prave pištolje", priznaje Markizio za "Korijere dela sera".

"Uspeli smo da ostanemo mirni, što je sreća. Pet ljudi je provalilo i pitali su nas gde držimo sef. Kada sam im rekao da ga nemamo, nisu nam poverovali, a onda su naredili da im predamo sve vredne stvari koje imamo. Uzeli su sve što su mogli i otišli", prepričao je Markizio.

Pljačkaši su uzeli dragulje, novac, satove i druge materijalne vrednosti, a Markizio je rekao da su on i supruga bili preplašeni na smrt.

"Bio sam veoma usplašen za svoju ženu Robertu i sebe. Ali smo imali i sreće. Hvala nebesima što deca nisu bila kod kuće. Deda ih je odveo na fudbal i nije ih vratio kada se pljačka dogodila. Ustvari, njihov trener je prvi posumnjao da nešto nije u redu, kada se nismo javljali na telefone. Kada su pljačkaši shvatili da neko zove, požurili su da napuste kuću. To je bila srećna okolnost", naveo je nekadašnji fudbaler.

Torinska policija odmah je pokrenula istragu nakon pljačke, a ključna stvar u pronalaženju pljačkaša mogli bi da budu snimci nadzorne video kamere postavljene na kući Markizija. Bivši fudbaler naveo je da je veruje da su razbojnici državljani Italije, jer su pričali na italijanskom.