Fudbal

Nejmar ga IZDAO, a on poručio: Hteli smo MANJE plate da ga vratimo u Barsu!

Izvor mondo.ba Izvor Anadolija

Štoper Barselone izjavio da su i sami igrači pokušali da pomognu kako bi se Brazilac vratio u klub iz kojeg je prešao u redove "svetaca".

Defanzivac Barselone Đerar Pike izjavio je da su igrači tog tima bili spremni da smanje svoje plate kako bi se Nejmar vratio na Kamp Nou!

Barsa i Nejmar su tokom leta činili sve kako bi se Brazilac vratio u Kataloniju. Ipak, pojedini mediji prenose da je PSŽ tražio vrtoglavih 300 miliona evra za njega, pa je uprava Katalonaca pokušavala da pronađe način za realizaciju tog transfera.

Od toga, ipak nije bilo ništa. Pike je izjavio da su i sami igrači pokušali da pomognu klubu ne bi li se Nejmar vratio u Barselonu.

"Mi igrači smo rekli predsedniku Jozepu Mariji Bartomeuu da želimo da promenimo svoje ugovore i pristanemo na manje plate kako bi se Nejmar vratio. Znali smo da klub pokušava da sakupi novac za njegov transfer, ali je bilo teško zbog finansijskog fer-pleja. Imali smo plan da se odreknemo novca koji bismo zaradili u sledećoj sezoni ili za par godina", kazao je Pike u razgovoru za "Kadenu Ser".

Dodao je kako je uprava kluba na kraju donijela drugačiju odluku.

"Umesto da smanjimo plate, klub se odlučio za drugu formulu. Tada su mislili da je to dobra ideja, a onda su se pojavili drugi problemi", rekao je Pike, napominjući da su Brazilcu vrata Barselone uvek otvorena.

Zanimljivo, upravo je Đerar Pike bio deo čuvene internet objave, kada je na društvenim mrežama u leto 2017. napisao da Nejmar sigurno ostaje u Barseloni, da bi se Brazilac posle nekoliko nedelja ipak našao u redovima Pari Sen Žermena kao najskuplji fudbaler u istoriji fudbala.