Fudbal

Kad postigneš 22 gola na 15 mečeva, onda te i Juventus traži!

Izvor mondo.ba

Prema pisanju italijanskih medija, "stara dama" je spremila ozbiljan novac kako bi u svoje redove dovela norveškog vunderkinda.

Prema navodima italijanskih medija, u trku za dovođenje mlade zvezde Red Bul Salcburga Erlinga Brauta Holanda uključio se i Juventus!

Naime, kako navodi tamošnja "Gazeta delo sport", osmostruki uzastopni osvajač Kalča spremio je 40.000.000 evra kako bi u svoje redove doveo norveškog vunderkinda.

Kako navodi ovaj list, čelnici "stare dame" već sledećeg leta žele da dovedu Holanda u Torino kako bi dodatno pojačali napad, ali i što pre se osiguraju da Norvežanin neće završiti u redovima nekog drugog velikog evropskog kluba.

Međutim, takav razvoj događaja nimalo ne iznenađuje, imajući u vidu kakve "strašne" partije pruža 19-godišnji Holand. On je na debiju u Ligi šampiona protiv Genka ostvario het-trik, čime je postao prvi tinejdžer koji je to uspeo još od Vejna Runija 2004. godine.

Još važnije, Holand je ove sezone postigao čak 22 gola, a da još uvek nije ni novembar!

On je bio strelac čak šest puta u Ligi šampiona na samo tri utakmice, dva puta je tresao mrežu u Kupu Austrije i čak 12 puta u domaćem prvenstvu.

Ranije su interes za ovog napadača takođe iskazali Mančester junajted i Mančester siti, ali i Real Madrid.

Holand je karijeru počeo u norveškom Brineu, odakle je 2017. prešao u Molde, da bi ove godine potpisao za Salcburg.