Fudbal

LA Galaksi želi da Zlatan ostane: On je IMPRESIVAN!

Izvor mondo.ba

Denis te Klese, generalni menadžer Galaksija, izjavio je da planira da razgovara sa Zlatanom o njegovoj budućnosti, s ciljem da ga zadrži u klubu.

Slavni švedski napadač Zlatan Ibrahimović mogao bi da produži saradnju sa Los Anđeles Galaksijem, iako se poslednjih sedmica mnogo pisalo o tome da bi uskoro mogao da promeni sredinu.

Denis te Klese, generalni menadžer Galaksija, izjavio je da planira da razgovara sa Zlatanom o njegovoj budućnosti, s ciljem da ga zadrži u klubu.

"Moj plan sa Zlatanom, a poznajem ga već duže vreme, jeste da sednem sa njim nakon što se malo smire stvari i procenim šta je dobro za njega, njegovu porodicu, njegovu fizičku spremnost, ali i za nas", rekao je Te Klese za "ESPN Deportes".

Istakao je da svi dobro znaju da je Ibrahimović veliki igrač, napominjući da se radi o, kako je rekao, jedinstvenom liku.

"Mislim da nam je ove godine mnogo pomogao, to je očigledno, sa brojem postignutih golova, u čemu je bio vrlo impresivan", rekao je Te Klese, dodajući da će s Ibrahimovićem razgovarati verovatno već naredne nedelje.

Ibrahimović je protekle sezone u velikoj meri pomogao LA Galaksiju da se plasiraju u plej-of posle par propuštenih prilik proteklih sezona, postigavši čak 31 gol u regularnom delu sezone.

Njemu krajem decembra ističe ugovor sa klubom iz Kalifornije, a neki mediji već sada tvrde da bi mogao da pređe u drugi klub, eventualno i u Evropi.

Italijanski mediji su prethodnih dana pisali da bi Ibrahimović mogao da se vrati u Italiju, ali još uvek nije bilo konkretnijih ponuda.

U sjajnoj karijeri, popularni "Ibra" je nastupao za Malme, Ajaks, Juventus, Inter, Barselonu, Milan, Pari Sen Žermen, Mančester junajted i Los Anđeles Galaksi.

U člana MLS lige je stigao početkom 2018. godine, a od tada je  upisao 56 nastupa i postigao 53 gola.

Iako ima 38 godina, čini se da u MLS ligi može komotno da nastupa još neko vreme...