Fudbal

Volkov: Prvenstvo BiH zanimljivije od Superlige Srbije, gde se već SVE ZNA!

Autor Nebojša Šatara Izvor mondo.ba

Bivši fudbaler Partizana smatra da je Premijer liga Bosne i Hercegovine mnogo interesantnija od Superlige Srbije i za praćanje i za igranje.

Izvor: MN Press

Levi bek banjalučkog Borca, a nekadašnji fudbaler beogradskog Partizana, Vladimir Volkov, na konferenciji za štampu povodom derbija 15. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv Radnika, uporedio je šampionat BiH sa prvenstvom Srbije.

"Imao sam priliku da pogledam nekoliko utakmica na našem stadionu u Banjaluci i igrao sam za Borac u Kupu BiH protiv Zvijezde 09. Moj prvi utisak je da je Premijer liga BiH dosta zanimljiva, za razliku od srpskog prvenstva, gde se otprilike već sve zna. Ovde je prilično izjednačena liga i vrlo je interesantna za praćenje i igranje. Dosta su ekipe ujednačene i na svakoj utakmici bukvalno odlučuju detalji. Vrlo zanimljivo i neizvesno", rekao je Volkov.

Po njegovim rečima, nije sporno da su Crvena zvezda i Partizan, koji vrlo uspešno igraju i u evropskim takmičenjima, kvalitetom iznad premijerligaških timova.

"Realno gledano, Crvena zvezda i Partizan bi odskakali ovde, ali u poređenju sa ovim ostalim timovima, nijanse su u pitanju. Sve je to 'tu negde', što bi rekli 'egal' po kvalitetu", rekao je defanzivac Borca, kojem je banjalučki klub 13. u profesionalnoj karijeri.

Prethodno je nastupao za Grafičar, Železničar Beograd, BSK iz Borče, Portimonense, OFK Beograd, Šerif, Partizan, Mehelen, Leh, Radnički Niš, Rad i Ermis Aradipu.