Fudbal

Konte u Bolonji pokušava da izjednači lični rekord

Izvor mondo.ba

Trener Intera Antonio Konte na stadionu "Renato Dal Ara" u Bolonji želi da izjednači svoj rekord za najbolji početak sezone u Seriji A, postavljen sa Juventusom 2012/13. i 2013/14.

"Neroazuri" u subotu popodne gostuju u Bolonji, a ukoliko Konteovi izabranici stignu do pobede, biće to izjednačenje njegovog najboljeg početka sezone u trenerskoj karijeri, preneli su mediji u Italiji.

Trijumf bi Konteu osigurao 28 bodova iz 11 mečeva, što je najviše koliko je kao trener Juvea osvojio u karijeri na startu sezona 2012/13 i 2013/14.

Podsetimo, kao strateg "Stare dame" je već u prvih 10 utakmica stigao do osvojenih 28 bodova, ali je u 11. susretu poražen od sadašnjeg tima, koji je tada s klupe predvodio Andrea Stramaćoni.

Time je prekinuta serija crno-belih iz Torina od 49 mečeva bez poraza.

U ovoj fazi svoje prve sezone u Čelsiju, Konte je sakupio 25 bodova, dok je u drugoj kao menadžer plavaca sa "Stamford bridža" bio nešto lošiji, osvojivši tri manje.

Kao trener Barija u sezoni 2008/09 u Seriji B posle 11 susreta imao je 17 bodova, što je Konteu bio najgori start u karijeri, dok je vodeći Sijenu, takođe u drugoj italijanskoj ligi, osvojio 22 boda.

Pobedom u meču koji se igra od 18 časova, Inter bi se, barem na nekoliko sati, preselio na lidersku poziciju. Stvar u svojim rukama ipak drži Konteov bivši tim koji će u večernjem terminu (20:45) gostovati gradskom rivalu, Torinu.

Sa druge strane, ekipa Siniše Mihajlovića zauzima 11. poziciju na tabeli sa 12 osvojenih bodova i promenjivom formom (3 pobede, 3 remija i 4 poraza).