Uživo

Partizan razbio Vojvodinu: Umar Sadik radio SVE, Zdjelar ulepšao derbi!

Crno-beli ubedljivo savladali Novosađane pred tihim tribinama stadiona u Humskoj. Odlični centarfor bio najzapaženiji, a vezista postigao sjajan gol. "Grobari" se opraštali od ubijenog vođe.

Izvor: MN Press

Posle poraza od Čukaričkog, Savo Milošević u sredu je "ribao" ekipu na Banovom brdu i ta bukvica je donela pravu reakciju:

Partizan - Vojvodina 4:0 (2:0)

U derbiju kola u Humskoj, crno-beli su odigrali efikasno, precizno i uz punu kontrolu utakmice koju je obeležio Umar Sadik - dvostruki asistent i strelac.

Iako centarfor domaćih nije dao najviše golova, jer je prvi (iz penala) i drugi (iz natrčavanja) postigao Bibras Natho i iako "devetka" nije izvela potez utakmice, jer je Saša Zdjelar "pocepao" mrežu za 3:0 u 48. minutu, Sadik je "ol-raund" nastupom zaslužio velike pohvale.

Partizanov napadač "spakovao" je Nathov drugi gol, kao i Zdjelarovu "bombu" sa 18 metara, a onda je sam pogodio gornji levi ugao gola danas blede i "beskrvne" Voše, za konačnih 4:0 i aplauz stadiona, koji je bio tiši nego inače.

Sve frakcije Partizanovih navijača opraštale su se danas od ubijenog vođe Ljubomira Markovića "Kiće". Neki su bili na stadionu samo desetak minuta, neki su se oglasili samo da bi skandirali njegovo ime, ali je u svakom slučaju njegova smrt i te kako uticala na ambijent derbija, koji je imao tenzične momente na terenu.

Izvor: MN Press

Pri rezultatu 0:0, a nesporedno pre Nahtovog pogotka iz penala u 28. minutu, Umar Sadik istrčao je kontru, a njegov zicer pred golom sprečio je već "požuteli" igrač Vojvodine Marko Đurišić. Pokupio je vezista "lala" najpre loptu, potom i centarfora, a sudija Miloš Đorđić pustio je da igra traje, uz veliku ljutnju trenera domaćih Miloševića.

Nije prošlo mnogo pre nego što je ponovo "zakuvalo" na istom delu terena, gde je arbitar dosudio jedanaesterac za Partizan zbog starta defanzivca gostiju Mladena Devetka na štopera domaćih Bojana Ostojića. Dogodilo se to posle kornera i to neposredno ispred Đorđića, koji je imao odličan pogled na taj duel pre nego što je pokazao na kreč.

Natho je preuzeo odgovornost, rutinski iskoristio penal i pokrenuo Partizanovu ofanzivu, koja je zastala tek posle ubedljivih 4:0.

Temperamentni Nenad Lalatović takođe se ljutio na sudiju, dobacivao mu uvrede na poluvremenu (dok su tribine njega vređale), ali je u drugom delu meča sedeo na klupi, svestan da danas malo toga može da promeni. Koliko je bio nezadovoljan igrom svog tima pokazala je i neuobičajena, trostruka izmena koju je napravio u 61. minutu i koja nije izmenila ništa.

Partizan je bio bolji, konkretniji i za to se nagradio ubedljivim trijumfom.

Partizan: Stojković - Miletić, Ostojić, Pavlović, Urošević - Zdjelar, Šćekić (od 77' Pavlović) - Stefanović, Natho (pod 59' Suma), Asano - Sadik (od 73' Ivanović)

Vojvodina: Rockov - Veselinović, Đurić, Saničanin, Devetak - Drinčić, Đurišić (od 61' Topić) - Bojić, Đuričin, Eze (od 61' Gemović) - Matić (od 61' Nikolić)

SUPERLIGA, 15. kolo:

subota

Partizan - Vojvodina 4:0 (2:0)
/Natho pen. 29, 43, Zdjelar 48, Sadik 69/

Proleter - Crvena zvezda 0:2 (0:0)
/Garsija 59, Boaći 82/

nedelja

Inđija - Javor 13.00
Mačva - Čukarički 15.00
Napredak - Spartak 15.00
Rad - Mladost 15.00
Radnik - Voždovac 15.00
TSC - Radnički Niš 15.00

TABELA: Crvena zvezda 39, Čukarički (-1) 32, Vojvodina (+1) 30, Partizan 29, TSC 25, Radnički 25, Voždovac 24, Mladost 18, Spartak 18, Javor 16, Proleter (+1) 16, Napredak 15, Radnik 14, Inđija 7, Rad 7, Mačva 3.

Izvor mondo.rs
17:22

15:53

Kraj utakmice, Partizan - Vojvodina 4:0!

15:35

Poslednja izmena u Partizanu

Lazar Pavlović ulazi u igru na svoj 18. rođendan. Zamenio je Šćekića u 77. minutu.

Neposredno pre nego što je mladi vezista kročio na teren, Drinčić je dobro šutirao iz "slobodnjaka", a Stojković je izbio loptu u korner.

15:34

Pogledajte Sadikov gol u 69. minutu

15:32

I Sadik napušta igru uz ovacije

Partizanovi navijači nagrađuju aplauzom odličnog centarfora, koji je ustupio svoje mesto Đorđu Ivanoviću u 73. minutu.

15:31

Pogađa i Sadik, za 4:0!

Crno-beli povećavaju prednost!

Umar Sadik nagradio se sa odličan nastup i lepim golom. Oslobodio se u mestu čuvara na oko 15 metara od gola i pogodio dalji, gornji ugao. Još jedan dobar potez Partizanovog centarfora.


15:29

Zbog ove šanse su se svađali gosti

Bila je to velika prilika za "lale", ali Stojković nije bio kažnjen za lošu procenu. Pogledajte.

15:26

Asano umalo u zicer situaciji, nije bio ofsajd

Asano je reagovao na ubačenu loptu Sume, krenuo ka golu, a Rockov je uhvatio tu loptu. Sudija je u međuvremenu podigao zastavicu i označio ofsajd, ali je pogrešio, jer Japanac nije bi u nedozvoljenoj poziciji u 66. minutu.

15:20

Lalatović pravi TROSTRUKU izmenu

Trener Vojvodine izveo je iz igre trojicu igrača u 62. minutu.

Matića je zamenio Nikolić, Đurišića Topić, a Ezea Gemović.

15:18

Sadik "požuteo" posle ofsajda

Partizanov centarfor aktivirao se iz nedozvoljene pozicije, nastavio ka golu i iako je bila podignuta zastavica završio akciju.

Sudija ga je zbog toga kaznio opomenom u 59. minutu.

15:17

Kiks Stojkovića i velika šansa za Vojvodinu

Istrčao je Partizanov golman daleko od stativa, Đuričin ga je obišao i sa leve ivice kaznenog prostora promašio nebranjeni gol. Njegov saigrač Matić žalio se iz kaznenog prostora što mu nije dodao.

15:13

Pogledajte Zdjelarovu "bombu"

15:07

Sjajan pogodak za 3:0!

Partizanov vezista Saša Zdjelar natrčao je na loptu na 20 metara od gola i udarcem iz prve "pocepao" mrežu.

Sadik mu je odlično ostavio loptu, a Rockov je ulepšao gol paradom kojom nije mogao da spreči pogodak za velikih 3:0.

15:06

Lalatović vređao sudije, navijači njega

Na putu ka svlačionici, trener Vojvodine dobacivao je uvrede arbitrima, dok su navijači vređali njega sa tribina.

Pogledajte.

14:55

Pogledajte drugi Nathov gol

Odličan posao Umara Sadika i "egzekucija" iskusnog veziste za 2:0.

14:47

- Poluvreme -

14:46

Partizan vodi 2:0 - opet Natho!

Izraelski vezista pogodio je i u 43. minutu!

Sadik je uradio veliki posao na desnoj ivici peterca, poslao je "povratnu" loptu na penal, gde je na nju natrčao Natho i poslao je u mrežu.

14:42

Sadik u bliži ugao, Rockov je tamo

Partizanov centarfor gađao je u 40. minutu iz kaznenog prostora, šutirao u levu stranu gola, a čuvar mreže gostiju bio je na mestu da reaguje.

14:32

Penal za Partizan i GOL - 1:0!

Natho je doveo crno-bele u prednost iz jedanaesterca u 28. minutu.

Sudija Đorđić pokazao je na belu tačku posle duela u šesnaestercu posle kornera domaćih. Bio je to duel Devetka i Ostojića direktno ispred arbitra.

Natho je poslao loptu u jednu stranu, Rockov se bacio u drugu i Partizan je poveo.



14:29

Zakuvalo je u Humskoj!

Partizan je krenuo u kontranapad, a Sadik je pao na 18 metara od gola u duelu sa Đurišićem, koji je bio poslednji igrač odbrane i već je imao žuti karton.

Na prvi pogled - delovalo je da je štoper izbio loptu pre kontakta sa centarforom domaćih. Sudija je pustio da se igra, a Savo Milošević bio je veoma ljut. "Sramotno!", vikao je trener crno-belih u pravcu sudije.

Posle toga je žuti karton dobio štoper crno-belih Ostojić posle oštrog faula na Matiću na drugoj strani. Pre njega je opomenut i Šćekić.




14:24

Južna tribina je podeljena i takođe tiha

14:22

Vojvodina bez podrške na stadionu

Pristalice Novosađana ne prisustvuju utakmici. Oni su unapred najavili da će njihov sektor ostati prazan jer nisu zadovoljni terminom utakmice.

14:18

Veoma je tiho u Humskoj

Navijačke grupe se ne oglašavaju u znak sećanja na ubijenog vođu navijača. Grupa "Zabranjeni" skandirala je njegovo ime i zaćutala posle toga.

14:13

"Slobodnjak" za crno-bele sa 18 metara

Gađao je Filip Stevanović u 11. minutu i pogodio živi zid Novosađana.

14:12

Stojković sudiji: "Kako ga baciš j...."

14:07

Prvi pokušaj - Takuma Asano

Partizanov Japanac gađao je sa distance u 6. minutu, a golman gostiju Emil Rockov zaustavio je taj udarac bacivši se u desnu stranu.

14:05

Dva minuta - dva ofsajda

Na početku meča u nedozvoljenim pozicijama našli su se Umar Sadik na jednoj i Bojan Matić na drugoj strani.

14:02

Utakmica je počela!

13:56

Veoma malo gledalaca na stadionu

Uoči početka utakmice navijači još dolaze, ali je za sada poseta slaba na svim tribinama.

Podsetimo, u petak je u beogradskom naselju Šumice vatrenim oružjem ubijen muškarac, za koga su mediji odmah utvrdili da je Ljubomir Marković, jedan od vođa navijača Partizana.

13:50

Lalatović: Vošina snaga su igrači, a ne ja

"U ovom trenutku mi ne znači ništa Partizanovo stanje na tabeli. Gostujemo ozbiljnom klubu, ozbiljnom timu koji u Evropi igra fenomenalno, koji je na svom stadionu pobedio Zvezdu, odigrao fenomenalno protiv Junajteda. Izgubili su dve nesrećne utakmice protiv Voždovca i Čukaričkog, nisu imali sreće. Mogu da pobede sve i bićemo obazrivi... Ne mislim da sam ja najveći adut Vojvodine, već su to moji igrači. Oni su veoma kvalitetni, a kod mene mora da se igra na utakmici onako kako se trenira na treningu i obrnuto. Vlada odlična atmosfera i iz toga se stvaraju dobri rezultati", rekao je u najavi meča šef struke Novosađana, Nenad Lalatović.

13:49

Savo Milošević: Kao u Evropi!

"U Ligi Evrope je očigledno da nemamo problem sa motivom, moraćemo da promenimo pristup u domaćim utakmicama. Igrači su svesni onoga što nisu dobro uradili protiv Čukaričkog. Danas nas očekuje derbi, a ako ponovimo greške i danas ćemo imati problem. Nemamo zdravstveni problem osim onog za koji već znate, u pitanju je Lazar Marković", rekao je pre utakmice Partizanov trener za TV Arena sport.

13:46

Početak se bliži...

Ovako izgledaju tribine Partizanovog stadiona dvadesetak minuta pre utakmice.

13:39

Poznati su sastavi

Danas će od prvog minuta na teren istrčati ovi igrači:

Partizan: Stojković - Miletić, Ostojić, Pavlović, Urošević - Zdjelar, Šćekić - Stefanović, Natko, Asano - Sadik

Vojvodina: Rockov - Veselinović, Đurić, Saničanin, Devetak - Drinčić, Đurišić - Bojić, Đuričin, Eze - Matić