Uživo

Zvezda nije žurila: Garsija i Boaći za STOTI trijumf Milojevića

Šampion Srbije je u Novom Sadu lako izašao na kraj sa Proleterom, ali ne naročito ubedljivom igrom.

Izvor: Marko Metlas/© MN press, all rights reserved

Gde je šest, tu je i sedam! Crvena zvezda nastavlja svoj pobednički niz u Superligi, pošto su na "Karađorđu" savladala Proleter golovima Matea Garsije i Ričmonda Boaćija.

PROLETER - CRVENA ZVEZDA 0:2 (0:0)
/Garsija 59, Boaći 82/

Nije Zvezda žurila na ovom meču, nije ni briljirala, ali je uradila dovoljno da bi bez previše muka "preskočila" Novosađane. U meču koji je doneo bledo prvo poluvreme, bez uzbuđenja i velikih prilika, gosti su u nastavku bili pribrani da ne uđu u paniku.

Ekipa Branka Žigića je igrala disciplinovano i sa planom kako da uspore napade Zvezde. I to je u prvih sat vremena bilo dovoljno da Zvezda bude svedena na tek nekoliko poluprilika.

Međutim, kada je bilo potrebno, gosti su "dodali gas" i posle dve lepe akcije postizali golove za siguran trijumf.

Mateo Garsija je doneo vođstvo posle kombinovanja po levoj strani, gde je Veljko Simić iskoristio dodavanje u prostor Milana Rodića, da bi Argentinac bio tamo gde treba za 1:0.

Ričmond Boaći je u 82. minutu na sličan način savladao golmana Petrića, samo je ovoga puta Milan Jevtović napravio par kvalitetnih driblinga da stvori sebi prostor.

Zvezda je ostvarila 13. pobedu u Superligi ove sezone, a ovo im je četvrta uzastopna pobeda u gostima u domaćim takmičenjima na kojoj nisu primili gol (Radnik 5:0, Trepča 8:0, Napredak 1:0).

Crveno-beli su u oba navrata golove stvarali posle prodora po levoj strani, tamo gde Aleksandar Tanasin i Leandro nisu mogli da izađu na kraj sa brzim kombinovanjima gostiju.

Zvezda nije odigrala meč visokog intenziteta, niti ozbiljnijeg kvaliteta, ali je on arhiviran pred važnije izazove. Milojevićevi igrači nisu morali da se mnogo troše pred dolazak Totenhema u Beograd i to će sigurno radovati Zvezdinog "jubilarca".

Milojević je ušao u istoriju nekadašnjeg šampiona Evrope i sveta, kao tek drugi trener koji je ostvario 100 pobeda na klupi Zvezde. On je to uspeo u tek 139. meču po preuzimanju tima.

Crveno-beli su tako i po peti put u poslednjih šest godina savladali Proleter bez primljenog gola i sada će fokus biti na "pevcima". Proleter je savladan i arhiviran, vreme je za veće stvari.


SUPERLIGA, 15. kolo:

subota

Partizan - Vojvodina 4:0 (2:0)
/Natho pen. 29, 43, Zdjelar 48, Sadik 69/

Proleter - Crvena zvezda 0:2 (0:0)
/Garsija 59, Boaći 82/

nedelja

Inđija - Javor 13.00
Mačva - Čukarički 15.00
Napredak - Spartak 15.00
Rad - Mladost 15.00
Radnik - Voždovac 15.00
TSC - Radnički Niš 15.00

TABELA: Crvena zvezda 39, Čukarički (-1) 32, Vojvodina (+1) 30, Partizan 29, TSC 25, Radnički 25, Voždovac 24, Mladost 18, Spartak 18, Javor 16, Proleter (+1) 16, Napredak 15, Radnik 14, Inđija 7, Rad 7, Mačva 3.

Izvor mondo.rs
17:50

KRAJ!

Sigurna pobeda Crvene zvezde i to je 100. trijumf Vladana Milojevića na klupi crveno-belih!

Izvor: Marko Metlas/© MN press, all rights reserved

17:47

Tri minuta nadoknade

Deluje da neće biti previše uzbuđenja u toj nadoknadi vremena.

17:45

Evo kako je Boaći povisio na 2:0!

17:45

88' - Pinto u šansi!

Velika prilika za goste da stignu do gola, ali na kraju je ispalo bezopasno. Centaršut sa leve strane iz slobodnog udarca je išla na drugu stativu, Leandro Pinto je udario loptu glavom, ali neprecizno.

17:39

82' - GOOOOOL, Boaćiiiii!

Ali sve zasluge ide Milanu Jevtoviću!

Ušao je u igru samo minut pre pogotka, zamenio je Milana Pavkova, a onda je predriblao dvojicu igrača u šesnaestercu Proletera, na vrlo malom prostoru, potom je usledio povratan pas, a Ričmond Boaći postiže gol za 2:0!

Izvor: MN Press


17:38

81' - Pejić pokušava sa distance!

Nije ni ovo bila izgrađena akcija Proletera, ali jeste bilo opasno. Pejić je oprobao udarac sa oko 25 metara, a lopta odlazi malo pored desne stative Borjanovog gola.

17:37

Domaći žele bod

Nije da je Proleter u poslednjih desetak minuta imao pravih prilika za gol, ali je očigledna njihova želja da igraju ofanzivnije.

Više pokušavaju dugim loptama ka svojim napadačima da stvore probleme Zvezdi.

17:30

71' - Šansa za Proleter!

Eto prilike za domače! Bio je to korner za Proleter, a posle centaršuta najviši u skoku je bio Andrejević.

Udario je loptu glavom, međutim ona prol Korner za domaće, najviši u skoku je bio Andrejević, udario je loptu glavom, ali ona odlazi malo pored Borjanove stative.

17:26

Evo i gola Zvezde za 1:0!

17:22

Sada se Zvezda opustila

Imaju vođstvo, imaju i terensku inicijativu.

Igrači su daleko opušteniji kada imaju prednost u džepu, tako da Proleter još nijednom nije uspeo da se približi golu Zvezde.

17:19

62' - Izmene u timu Zvezde

Nedugo posle pogotka Zvezde, Milojević menja stvari.

U igri su Ričmond Boaći i Dušan Jovančić i to umesto asistenta Simića i Miloša Vulića. To znači da će Zvezda sada igrati u formaciji 4-4-2!

17:17

59' - GOOOOOL, Mateo Garsija!

Lepa akcija Crvene zvezde za 1:0!

Milan Rodić je iz dubine sa leve strane odigrao kvalitetan pas u prostor, tamo je protrčao Veljko Simić, sustigao loptu pre same gol-aut linije i potom uputio centaršut na pet metara od gola Proletera. Tamo je Garsija koji uspeva da ugura loptu u gol za vođstvo gostiju!

17:10

54' - Ambiciozni Milunović

Uh kakav sad pokušaj štopera Zvezde sa oko 30 metara. Jako i poprilično neprecizno. I dalje Zvezda igra bez ritma i bez prave kreacije u završnici.

17:06

49' - Pokušava Veljko Simić...

...ali iz teške pozicije. Bio je dosta iskosa sa desne strane i blizu gol-aut linije, sa sve štoperom Proletera uz sebe, ali je i pored svega toga njegov udarac bio solidan. Ipak, ostaje 0:0.

17:02

Drugo poluvreme!

Nastavljena je utakmica u Novom Sadu.

16:57

Zvezda juri Hamarbi

Švedski Hamarbi je trenutno tim u Evropi koji ima najduži niz pobeda u domaćem prvenstvu. Oni su slavili na poslednjih 8 utakmica!

Crveno-beli su za sada na koti 6, u Novom Sadu jure sedmi uzastopni trijumf, a kako je Hamarbi danas završio sezonu u švedskom šampionatu, taj niz se neće povećavati.

Izvor: Marko Metlas/© MN press, all rights reserved

16:50

Jedan meč već odigran

Partizan je savladao Vojvodinu krajnje ubedljivo u utakmici koja je slovila za derbi kola.

Dok čekamo golove u Novom Sadu, evo pogodaka iz Humske.

16:46

Poluvreme!

Nismo mnogi interesantnih stvari videli u ovih 45 minuta. Imala je Zvezda solidnih pokušaja, ali ništa što će Vladana Milojevića učiniti naročito zadovoljnim.

Izvor: MN Press

16:40

40' - Milunović sada na drugoj strani...

Ali ne uspeva da uputi precizan udarac glavom posle kornera Marka Marina sa desne strane.

16:36

36' - Milunović na mestu!

Najbolja akcija Proletera na meču, iako nije bilo toliko opasno koliko je moglo da bude.

Siniša Babić je natrčao u šesnaestercu na dodavanje u prostor sa desne strane, ali je njegov udarac odmah blokirao Nemanja Milunović!

16:35

35' - Opet Pavkov pokušava...

Samo je ovoga puta centaršut bio sa desne strane, i to od Marina, da bi udarac Pavkova glavom otišao pored gola, a ne u okvir, kao u onoj prošloj situaciji.

16:30

30' - Pavkov glavom!

Najbolja šansa za Zvezdu u dosadašnjem delu meča!

Centaršut Rodića sa leve strane je išao na prvu stativu, tamo Milan Pavkov pravi dobar trzaj glavom, upućuje udarac u gol Proletera, ali golman Petrić odbija udarac!

Izvor: MN Press

16:26

26' - Marin u svom stilu

Kapiten Zvezde je na levoj strani uradio ono što on najbolje ume, ušao je u šesnaesterac domaćih uz samu gol-aut liniju, na malom prostoru predriblavši protivnika.

Potom je uputio povratan pas na pet metara za Garsiju, ali tamo Kovačević dobro reaguje i izbija loptu pre nego što je Argentinac uspeo da šutira na gol.

Izvor: MN Press

16:23

23' - I Zvezda preti...

Marin je na desnoj strani pronašao Matea Garsiju, ovaj lepom loptom u prostor pronalazi Milana Gajića koji utrčava u šesnaesterac Proletera, upućuje dobar centaršut po zemlji, ali lopta prolazi pravo kroz peterac domaćih i ne pronalazi Milana Pavkova.

Da je napadač Zvezde bolje reagovao, to bi već bilo 0:1.

16:19

18' - Opasan šut ka golu Zvezde!

Jedna izbijena lopta posle centaršuta sa leve strane završila je na 20 i kusur metara od gola Zvezde, a tamo iz prve pokušava Branislav Jovanović!

Snažan i vrlo dobar udarac, ali lopta je "prozujala" pored desne stative gola Zvezde.

16:16

15' - Proleter se malo "oslobodio"

Beležimo dva solidna centaršuta domaćih, po jedan sa leve i desne strane. U prvoj situaciji Milunović dobro izbija loptu glavom, dok u drugoj nijedan igrač Proletera ne uspeva da se nađe na drugoj stativi posle centaršuta Siniše Babića.

16:11

Slaba poseta u Novom Sadu

Na stadionu "Karađorđe" su navijači Zvezde u velikoj većini, a po ovom hladnom danu nema mnogo publike.

Takođe, ni teren nije baš u najboljem stanju.

16:09

Kombinuje Zvezda...

Još uvek kao da se igrači "bude", a Zvezda pokušava da kombinuje ispred i oko šesnaesterca Proletera. Ipak, još uvek nedostaju završna lopta i neki opasniji udarac.

16:04

5' - Prvi šut na meču

Miloš Vulić je pokušao udarcem sa 18-19 metara. Nije bilo opasno po gol domaćih, a početak utakmice je do sada bio poprilično miran.

16:00

Krećemo!

Utakmica je počela.

15:55

Taman dok utakmica ne počne...

Podsetite se pobede Crvene zvezde protiv TSC Bačke Topole, u utakmici odigranoj pre tri dana.

Crvena zvezda - TSC Bačka Topola 3:1
Izvor: Youtube/Superliga Srbija

15:53

Zvezda igra za 100. POBEDU Vladana Milojevića!

Fantastičan jubilej mogao bi da proslavi Zvezdin trener u subotu u Novom Sadu!

Opširnije ovde!

Izvor: MONDO/MN Press

15:51

Može li Proleter do gola?

U poslednjih šest godina, Proleter i Zvezda su se sastali četiri puta. Svaki put su trijumfovali crveno-beli i to bez da su im Novosađani ijednom zatresli mrežu.

Mogu li to da učine ovog puta?

15:48

Veljko Simić je treći strelac Zvezde...

A i protiv Proletera je u startnoj postavi. Ne igra mnogo Simić ove sezone u Crvenoj zvezdi, ali kada je na terenu, trudi se da opravda svaki minut.

Evo šta je on imao da kaže o svojim golovima u dresu Zvezde.

Izvor: MN Press


15:43

Žigićevi izabranici

Branko Žigić će na klupi Proletera pokušati da iznenadi šampiona, a evo i sa kojim timom: Petrić - Tanasin, Leandro, Andrejević, Kovačević - Jovanović, Pejić - Šćepanović, Babić, Marjanović - Mirosavljev.

Na klupi za rezerve su Elesin, Mitrović, Jovanović, Novaković, Pantić, Rušević i Balabanović.

Izvor: MN Press

15:40

Milojevićevih 11

Vladan Milojević se i ovoga puta odlučio za formaciju 4-2-3-1, a evo koji igrači će napasti tri boda: Borjan - Gajić, Pankov, Milunović, Rodić - Vulić, Kanjas - Garsija, Marin, Simić - Pavkov

Na klupi su Popović, Krstović, Jovančić, Degenek, Babić, Jevtovi i Boaći.

Izvor: MN Press

15:37

Dobrodošli

Za nešto više od 20 minuta počinje utakmica Proleter - Crvena zvezda, budite uz nas uživo i ne propustite nijedan detalj sa stadiona "Karađorđe".

Ukratko

  • PROLETER: Petrić - Tanasin, Leandro, Andrejević, Kovačević - Jovanović, Pejić - Šćepanović, Babić, Marjanović - Mirosavljev
  • CRVENA ZVEZDA: Borjan - Gajić, Pankov, Milunović, Rodić - Vulić, Kanjas - Garsija, Marin, Simić - Pavkov
učitaj još +