Fudbal

Aleks Kolarov ima 50 odsto u šutu sa 11 metara ove sezone, Romu to ne košta

Izvor mondo.ba

Kapiten reprezentacije Srbije nije imao promašaj sa bele tačke od 31. oktobra 2015. do 29. septembra ove godine. Posle Gabrijela, i Aleks Meret zaustavio je udarac levonogog bombardera, ali Roma to nije platila ni bodom.

Aleksandar Kolarov nije imao promašaj sa bele tačke od 31. oktobra 2015. i utakmice Mančester siti - Norič siti, kada ga je pročitao Džon Rudi, do 29. septembra ove godine, kada je Gabrijel provalio" gde će šutirati levonogi bombarder.

Posle gotovo četiri nepogrešive godine u izvođenju jedanaesteraca, kapiten reprezentacije Srbije čekao je 34 dana na naredni neiskorišćeni udarac. Danas je na "Olimpiku" i Aleks Meret pogodio stranu u koji će šutirati veteran, ali to ponovo nije koštalo Romu ni boda.

U Lećeu je završeno 0:1, u Rimu: Roma - Napoli 2:1 (1:0) za prvi poraz gostiju iz Napulja u prestonici posle tri i po godine.

Bila je to treća pobeda domaćih u nizu i treći meč gostiju bez pobede uz dva osvojena boda.

Kolarov je namestio loptu "na kreč" pri vođstvu "vučice" od 1:0, uputio je precizan udarac u 26. minutu, ali je Italijan na golu gostiju sa "San Paola" na vreme "poleteo" i odbranio mrežu.

To nije bio poslednji penal sa kojim se Meret suočio do kraja susreta, jer je Đanluka Roki posle igranja rukom u prvom, najstrožom sankcijom kaznio i igranje rukom svetlo plavih u drugom poluvremenu, s tim da je loptu u 61. minutu uzeo Žordan Veretu.

Kolarov je ove sezone varao Tomasa Strakošu u "Derbiju prestonice" sa Lacijom završenom rezultatom 1:1 i Huana Musa u ubedljivoj pobedi Rome u Udinama od 0:4.

Bio je precizan i prvim pogotkom ove sezone duplirao vođstvo ekipe trenera Paula Fonseke.

Njegov iskusniji kolega Karlo Anćeloti napravio je tada dvostruku izmenu i izmenio odnos snaga u prvom ovosezonskom "Derbiju Sunca", što je na semaforu moglo da se pročita u 72. minutu posle pogotka Arkadijuša Milika, ali Napolitanci do kraja nisu uspeli da uzvrate još jednom.

Opširnije o utakmici završenoj isključenjem turskog reprezentativca i mladog asa Rome, Merta Četina pročitajte na portalu naših kolega iz Banjaluke, Mondo.ba.

Tamo vas čekaju svi rezultati, strelci i tabela italijanske Serije A.