Fudbal

''Gospodine Valverde, da li odlazite iz Barselone?''

Izvor mondo.rs

Trener Katalonaca imao je spreman odgovor na veoma neugodno pitanje koje mu je postavljeno nakon što je Barselona u Valensiji poražena od Levantea (3:1).

Fudbaleri Barselone upisali su još jedan neuspeh. Iako su na gostovanju u Valensiji imali prednost, nisu stigli do pobede. Gol Mesija sa bele tačke neutralisala su tri pogotka Levantea.

Problemi u Barseloni očigledno postoje, a izlazak iz ove male krize mnogi vide u promeni trenera. Katalonci će, možda, nakon ovog kola izgubiti lidersku poziciju na tabeli. Da li će izgubiti i trenera?

Jedan od novinara sa kojima je Valverde razgovorao nakon ovog poraza bio je veoma direktan. Ernesto je dobio pitanje da li će napustiti klupu Barselone zbog niza loših rezultata, a čini se da je odgovor bio spreman.

Kratko i jasno, Valverde je rekao da ne odlazi. Navijači Barselone će morati još neko vreme da gledaju ne baš omiljeno lice na klupi svog omiljenog tima. Koliko će strpljenja imati oni, a koliko čelnici Barselone, ostaje nam da vidimo ukoliko rezultati izostanu u narednom periodu.



Podsećanja radi, ovo je tek 15. poraz koji je Valverde doživeo kao trener Barselone. On je tim predvodio na 133 meča do sada, a ima čak 90 upisanih pobeda. Postoji i statistika koja mu uopšte ne ide u prilog. Naime, na poslednjih 19 mečeva Barselona je poražena čak 6 puta, a ovaj meč je prekinuo niz od sedam pobeda, računajući sva takmičenja.

Ernesto Valverde je trenersku karijeru počeo u Atletik Bilbau, a kasnije je radio u Espanjolu, Olimpijakosu, Viljarealu, Olimpijakosu, Valensiji i ponovo Bilbau. Samo je tokom drugog mandata u grčkom timu imao bolji procenat pobeda u odnosu na broj mečeva koje je vodio nego što je to sada slučaj u Barseloni.