Fudbal

De Liht se navikava na Torino: Rešio gradski derbi, Juve se vratio na vrh

Izvor mondo.ba

''Bikovi'' od 1995. do danas imaju samo JEDNU pobedu nad ''starom damom''!

Agonija Torina, kad je u pitanju ''Derbi dela Mole'', večeras se nastavila. Večerašnji domaćin je od 1995. godine do danas slavio samo jednom, a gorak ukus u ustima ostaće domaćima i nakon ovog susreta.

TORINO – JUVENTUS 0:1 (0:0)
/De Liht 70/

Odolevala je odbrana Torina atacima favorizovanog rivala sve do 70. minuta. Iskusni Salvatore Sirigu je do kapitulacije izašao kao pobednik iz pet duela sa protivničkim igračima, ali ništa nije mogao da učini kad je mlada holandska zvezda udarcem glavom zatresla mrežu, što je bio prvi gol nekadašnjeg defanzivca Ajaksa u dresu Juventusa.

U uvodnim minutima meča, i jedni i drugi su od delioca pravde Danijele Doverija tražili da pokaže na belu tačku. Prvo su to učinili izabranici Mauricija Sarija i to u devetom minutu, kada je nakon udarca Matudija lopta u ruku pogodila Meitea, ali je glavni arbitar smatrao da nema elemenata da dosudi jedanaesterac.

Istog mišljenja bio je samo dva minuta kasnije, kada je nakon prekida i Belotijevog udarca glavom rukom igrao De Liht, ali je Doverijeva pištaljka i tad ostala nema.

Kad govorimo o šansama, na prvu se čekalo do 32. minuta, kada je Dibala šutirao direktno u Sirigua, a vrlo brzo, samo četiri minuta kasnije, uzvratio je Torino – još boljom prilikom!

Beloti je tad na desnoj strani terena predriblao De Šilja i odigrao povratnu loptu u sredini za Meitea koji je mogao da se proslavi, ali je poslao loptu preko gola.

U samom finišu prvog poluvremena, Sirigu je bio primoran da još dva puta otklanja opasnost ispred svog gola.

Prvo je nakon slobodnog udarca Pjanića Bonući udarcem glavom pokušao da ga matira, ali je Italijan na golu ''bikova'' skrenuo loptu preko prečke u korner, da bi odmah zatim u narednom napadu, šansu prvog dela propustio De Liht – Sirigu je ''panterskom'' intervencijom sprečio gosta da na petnaestominutni odmor ode pri rezultatskom plusu.

Istakao se Sirigu i u 57. i u 70. minutu, kada je zaustavio pokušaje Ronalda i Iguaina, ali jedan trenutak nepažnje njegove odbrane, upravo u spomenutom 70. minutu, bio je dovoljan da Torino i deseti put na poslednjih 11 mečeva sa Juventusom pred domaćom publikom doživi poraz.

Uspeo je Torino da zatrese mrežu Juventusa u četvrtom minutu sudijske nadoknade, ali je gol poništen zbog ofsajda.

SERIJA A - 11. KOLO

subota

Roma - Napoli 2:1 (1:0)
/Zaniolo 19, Veretu pen 55 - Milik 71/

Bolonja - Inter 1:2 (0:0)
/Sorijano 59 - Lukaku 75, pen 93/

Torino - Juventus 0:1 (0:0)
/De Liht 70/

nedelja

Atalanta - Kaljari (12.30)
Đenova - Udineze (15.00)
Leće - Sasuolo
Verona - Breša
Fiorentina - Parma (18.00)
Milan - Lacio (20.45)

ponedeljak

SPAL - Sampdorija (20.45)

TABELA: Juventus 29, Inter 28, Roma 22, Atalanta (-1) 21, Lacio (-1) 18, Napoli 18, Kaljari (-1) 18, Fiorentina (-1) 15, Parma (-1) 13, Milan (-1) 13, Verona (-1) 12, Bolonja 12, Torino 11, Udineze (-1) 10, Sasuolo (-2) 9, Leće (-1) 9, Đenova (-1) 8, Breša (-2) 7, SPAL (-1) 7, Sampdorija (-1) 5.