Fudbal

"Jugosloveni" zadali glavobolje Atalanti, Kaljari u OZBILJNOM naletu

Izvor mondo.ba

Tim sa Sardinije je loše krenuo u sezonu, međutim kako sezona odmiče, pruža sve bolje partije, a to je danas na svojoj koži osetila i Atalanta.

Kaljari je na poslednja dva gostovanja Atalanti osvojio sva tri boda. Ipak, to nije bila dovoljna opomena izabranicima Đan Pjera Gasperinija.

ATALANTA – KALJARI 0:2 (0:1)
/Pašalić 33 a.g., Oliva 59/

''Boginja'' je tako upisala drugi ovosezonski poraz u Seriji A, odnosno prvi nakon dva meseca dok je Kaljari u naletu posle dva uvodna poraza.

U narednih devet utakmica, uključujući i današnju, tim iz Sardinije je upisao šest pobeda i tri remija, što ih je u ovom trenutku odvelo na odličnu petu poziciju na tabeli.

Ekipa Rolanda Marana sasvim zasluženo je na pauzu između dva poluvremena otišla pri rezultatskoj prednosti. Dva puta je, do vodećeg gola gostiju postignutog u 33. minutu, Atalantin Remo Frojler ''iščupao'' stvar izblokiravši dva pokušaja fudbalera Kaljarija u poslednjem trenutku – dogodilo se to u 21. i 31. minutu, kada je sprečio Marka Roga i Žoaa Pedra da matiraju Pjerluiđija Golinija.

Kaljari je u dosadašnjem toku sezone odigrao pet gostujućih utakmica - i ni na jednoj nije osetio gorčinu poraza!

Ipak, spasa domaćima nedugo potom nije bilo.

Izveo je Kaljari slobodan udarac sa desne strane, Fabricio Kaćatore želeo da smesti loptu u mrežu, ali je to umesto njega učinio hrvatski internacionalac u dresu Atalante Mario Pašalić.

Inače, domaćin je prvu šansu na utakmici stvorio šest minuta ranije, kada je Timoti Kastanj šutirao pored gola, da bi u 38. minutu jedan od lidera ove generacije ''boginje'' Papu Gomez silovitim udarcem uzdrmao prečku.

Domaće pristalice ponadale su se, u tom trenutku, da je Gasperinijev tim došao do daha i da će vrlo brzo vidjeti jednu loptu u mreži Kaljarija, ali ih je vrlo brzo ''ohladio'' još jedan igrač sa "ex-YU" prostora.

Naime, pet minuta pre odlaska u tunel, direktan crveni karton dobio je Josip Iličić, udarivši, zaista bespotrebno, Haralamposa Lukojanisa po nogama van granica terena, a arbitar Rozario Abiso nije mnogo razmišljao koje boje će biti karton koji će pokazati slovenačkom reprezentativcu.

Takav poklon Naingolan i društvo oberučke su prihvatili, te u 59. minutu odmakli na dva koraka i potvrdili trijumf.

Na asistenciju Đovanija Simeonea, poentirao je Urugvajac Kristijan Oliva, postigavši svoj prvenac u Seriji A i zapečativši sudbinu Atalante, koja je, istina, preuzela inicijativu nakon drugog gola gostiju, ali nedovoljno za nešto više.

SERIJA A - 11. KOLO

subota

Roma - Napoli 2:1 (1:0)
/Zaniolo 19, Veretu pen 55 - Milik 71/

Bolonja - Inter 1:2 (0:0)
/Sorijano 59 - Lukaku 75, pen 93/

Torino - Juventus 0:1 (0:0)
/De Liht 70/

nedelja

Atalanta - Kaljari 0:2 (0:1)
/Pašalić 33 a.g., Oliva 59/

Đenova - Udineze (15.00)
Leće - Sasuolo
Verona - Breša
Fiorentina - Parma (18.00)
Milan - Lacio (20.45)

ponedeljak

SPAL - Sampdorija (20.45)

TABELA: Juventus 29, Inter 28, Roma 22, Atalanta 21, Kaljari 21, Lacio (-1) 18, Napoli 18, Fiorentina (-1) 15, Parma (-1) 13, Milan (-1) 13, Verona (-1) 12, Bolonja 12, Torino 11, Udineze (-1) 10, Sasuolo (-2) 9, Leće (-1) 9, Đenova (-1) 8, Breša (-2) 7, SPAL (-1) 7, Sampdorija (-1) 5.