Fudbal

Ovo nije uspeo ni mnogo moćniji Lacio: San Siro pao posle 30 GODINA

Izvor mondo.rs

Ekipa Simonea Inzagija uspela ono što nisu ostvarile ni trofejnije generacije Rimljana!

Tačno tri decenije.

Toliko su igrači i navijači Lacija čekali da vide kako pobeđuju Milan u gostima. Od te 1989. godine gostovali su roso-nerima 29 puta i 29 puta nisu ostvarili trijumf. Sve do ove večeri!

Milan - Lacio 1:2 (1:1)

Nezaustavljivi prvi strelac lige, Ćiro Imobile, doveo je goste u vođstvo u 25. minutu, udarcem glavom sa ivice peterca na savršen centaršut desnog beka Manuela Lazarija. Domaći su izjednačili u 28. autogolom Baštoša, a konačnih 1:2 postavio je Hoakin Korea.

Argentinski napadač prihvatio je u 83. minutu odlično dodavanje Luisa Alberta i zakucao loptu u mrežu Đanluiđija Donarume sa desetak metara udaljenosti loptu.

Počev od jubilarnog, 100. Imobileovog gola za Lacio, a 13. ove sezone, pa do velikog slavlja Rimljana na kraju, bilo je ovo bajkovito veče gostiju sa "Olimpika", koji su konačno skinuli višedecenijsku kletvu.

Srpski vezista Sergej Milinković Savić igrao je 60 minuta za Lacio, a Rade Krunić pokušavao je do 85. minuta sa saigračima iz Milana da nekako "okrene" rezultat i veoma težak trenutak svog tima. Međutim, domaći nisu uspeli, pa su doživeli još jedan neuspeh u borbi sa direktnim rivalom za plasman u Evropu.

Dok je ekipa Simonea Inzagija ovim trijumfom zadržala korak za trećeplasiranom Romom, koja sada "beži" samo bod gradskom rivalu, tim Stefana Piolija doživeo je šesti poraz u 11 kola Serije A. Iako je još rana faza sezone, sve je izvesnije da sedmostruki šampion Evrope ponovo neće izboriti plasman u Ligu šampiona, u kojoj je poslednji put igrao sve davnije sezone 2013/14.

U ovom trenutku, Milan zaostaje značajnih osam bodova za timovima koji su na deobi četvrtog mesta.

MILAN: Donaruma, Kalabrija, Duarte, Romanjoli, Teo Ernandez, Paketa (53. Leao), Benaser, Krunić (85. Bonaventura), Kastiljeho (36. Rebić), Pjontek, Čalhanoglu.

LACIO: Strakoša, Bastos, Aćerbi, Radu, Lacari, Milinković-Savić (60. Parolo), Leiva, Luis Alberto, Lulić, Korea, Imobile (60. Kaisedo (82. Kataldi).

Pogledajte tabelu i pročitajte sve rezultate 11. runde Serije A.