Fudbal

Liverpul pravi DVA tima: Jedan igra u Engleskoj, a drugi 5.358 km daleko!

Izvor mondo.rs

Odlučeno je i više nema promene.

Posle uzbudljivog meča protiv Arsenala u Liga kupu i pobede na penale posle spektakularnih 5:5, Jirgen Klop i saradnici uvedeni su u veoma komplinovanu situaciju.

Kalendar tog kup takmičenja nije podložan velikoj promeni, bez obzira na to što Liverpul ima prenatrpan raspored u narednom periodu.

Predstavnici Liga kupa potvrdili su u utorak da neće biti promene termina četvrtfinalne utakmice Aston vila - Liverpul. Saopštili su da će taj meč definitivno biti održan u utorak 17. decembra, što stvara šampionu Evrope velike probleme.

U to vreme, Klopov tim biće u Aziji, jer će u Kataru učestvovati na FIFA Svetskom prvenstvu za klubove. Tamo je već zakazan polufinalni meč Klopovog tima za sredu, 18. decembar.

Dakle, samo dan nakon meča u Birmingemu, Liverpul će igrati u gradu udaljenom 5.358 kilometara odaljenom od Vila parka.

Kako će rešiti taj problem? Tako što će Klop napraviti dva sastava i ponovo u domaćem takmičenju pružiti šansu mladim igračima i mahom rezervistima, koji su izneli meč protiv Arsenala i izborili ulazak među osam najboljih u Liga kupu.

"To nije idealni scenario, ali tako smo zaključili u najboljem interesu takmičenja, naših rivala i nas samih", rekli su u Liverpulu povodom kratkotrajnog "cepanja" sastava zbog dva takmičenja.