Fudbal

Kakav progres: Superkup Italije opet u Arabiji, ŽENE MOGU na tribine

Izvor mondo.ba

''Stara dama'' traži deveti, a ''nebeskoplavi'' peti trofej u ovom takmičenju.

Ko će biti osvajač Superkupa Italije za sezonu 2018/19 saznaćemo 22. decembra!

Naime, u smiraj kalendarske godine, koplja će u Rijadu, prestonici Saudijske Arabije, ukrstiti Juventus i Lacio. Timovi koji su prošle sezone stizali do trofeja u Seriji A, odnosno Kupu Italije, sastaće se u toj bogatoj azijskoj zemlji.

Meč će, kako je saopšteno, početi u 19.45 po lokalnom vremenu, odnosno 17:45 po srednjeevropskom, a biće odigran na stadionu Univerizeta ''Kralj Saud'' na kojem svoje mečeve kao domaćin igra Al Hilal.

Trofej Superkupa Italije do sada je osvajalo devet klubova. Prednjači Juventus sa osam, Milan ima sedam, Inter pet, a dalje slede Lacio (4), Roma i Napoli (2), te Sampdorija, Parma i Fiorentina.

Saudijska Arabija je, podsetimo, bila domaćin borbe za trofej italijanskog Superkupa i u sezoni 2017-18.

Taj meč igran je u Džedi, u sportskom centru ''Kralj Abdulah'', a sastali su se Juventus, u toj sezoni osvajač duple krune, i Milan, finalista nacionalnog kupa.

Utakmica odigrana 16. januara ove godine završena je trijumfom ''bjankonera'' rezultatom 1:0, a strelac jedinog pogotka bio je Kristijano Ronaldo.

Inače, decembarski duel u Rijadu, osim po rezultatu i osvajaču trofeja, biće upamćen i po tome što će žene nesmetano, bez ikakvih barijera i predrasude, moći da budu smeštene na bilo kom delu tribina.

Dame koje budu dolazile iz inostranih zemalja neće morati da nose tradicionalnu arapsku odeću, objavljeno je u sredu.

Možda zvuči čudno, ali i to je do nedavno izgledalo nezamislivo u Saudijskoj Arabiji.