Fudbal

Son u Beogradu čuo LEPE VESTI: Evo šta kaže Poketino

Izvor mondo.ba

Fudbaler iz Južne Koreje će u boljem raspoloženju dočekati meč protiv Crvene zvezde, a trener Totenhema na stadionu "Rajko Mitić" govorio o njegovoj situaciji.

Fudbaleri Totenhema stigli su u Beograd, gde u sredu od 21.00 igraju meč grupe B protiv Crvene zvezde.

Londonski "pevci“ stigli su u prestonicu Srbije u najjačem sastavu, iako se spekulisalo da bi Hari Kejn mogao da propusti meč zbog bolesti, a Hjung Min Son zbog situacije iz prošlog kola Premijer lige.

Reprezentativac Južne Koreje je povredio igrača Evertona Andrea Gomeša, što je zbog ružnog prizora te povrede navodno moglo da ostavi posledice na njega.

Tom prilikom je dobio crveni karton i u suzama napustio teren, pa se spekulisalo da bi zbog toga mogao da propusti duel sa Crvenom zvezdom. Međutim, on je doputovao u utorak sa ekipom.

I ne samo to! Sona su po dolasku u Beograd dočekale lepe vesti.

Prvo je saopšteno da je Andre Gomeš nakon uspešne operacije zgloba izašao iz bolnice, a nešto kasnije i da je nezavisna komisija Premijer lige poništila taj crveni karton zadobijen u nedelju.

Sudija Martin Etkinson tada je Južnokorejancu pokazao prvo žuti karton, a potom se zbog težine povrede predomislio i pokazao mu crveni.

Totenhem se žalio na tu odluku koja je značila i automatsku suspenziju na tri meča i Son će moći da nastupi u subotu na meču 12. kola Premijer lige protiv Šefild junajteda.

"Hjung Min Son može da nastupa za Totenhem u naredne tri utakmice, nakon što je nezavisna komisija uvažila žalbu na neopravdano isključenje igrača. Napadač je tada dobio crveni karton zbog preoštre igre tokom utakmice sa Evertonom“, objasnili su iz ovog tela.

Na konferenciji za medije pred meč protiv Crvene zvezde, Maurisio Poketino je govorio o situaciji u kojoj se Son nalazi i tome da će i on biti na raspolaganju za taj susret.