Fudbal

Mesija zaustavila STATIVA, a Barselonu Slavija: "Mršava" nula u Kataloniji

Izvor mondo.rs

Ekipa Ernesta Valverdea još jednom razočarala svoje navijače, Lajpcig slavio u Rusiji.

Ne pomaže ni Lionel Mesi. Najbolji fudbaler sveta se oporavio, ponovo igra u kontinuitetu, ali ni njegova partija nije bila dovoljna da se "slomi" Slavija.

BARSELONA - SLAVIJA PRAG 0:0

Katalonci su bili izraziti favorit da upišu novu pobedu u Ligi šampiona i približe se sigurnom prvom mestu u teškoj grupi, ali se tim iz Češke još jednom pokazao kao nezahvalan protivnik.

Pre dve sedmice u Pragu su se mučili i nekako slavili 2:1, sada u tome nisu uspeli. Slavija imala samo jedan cilj na ovom susretu - da ne prime gol - i u tome su uspeli.

U 40. minutu, ipak, bili su domaći jako blizu da im te planove poruše, jer je Lionel Mesi bio u svom uobičajenom naletu. Oslobodio se čuvara onako kako to on ume, ali je njegov udarac potom završio na stativi gola Ondreja Kolara.

Da je Slavija pokazala zube govori i činjenica da su imali čak devet kornera, ali Barselona je bila ta koja je ređala prilike.

Jedan udarac Mesija golman Slavije je odlično izbio u korner, potom je i refleksno reagovao posle kornera i udarca glavom Đerara Pikea i već do poluvremena pokazao da će ovo biti njegovo veče.

Odbranio je čak šest šuteva u okvir njegovog gola i zaustavio ne preterano inspirisanu "blaugranu". Antoan Grizman je još jednom bio neiskoriščen na desnom krilu, pa će sada Barselona teži posao morati da odradi u poslednja dva kola.

Za to vreme, u Sankt Peterburgu su igrali Zenit i Lajpcig, a gosti su slavili 2:0.

Jedino što je bilo do perfekcije na strani domaćih jeste koreografija navijača Zenita, dok su na terenu razočarali.

Lajpcig je došao odlično raspoložen posle trijumfa 8:0 protiv Majnca u Bundesligi i tu odličnu formu su nastavili ostvarivši treći trijumf u Ligi šampiona.

Napadali su gosti konstantno, imali čak 20 šuteva ka golu Zenita, a precizni su bili Deme u 50. minutu prvog poluvremena i odlični Marsel Sabicer po isteku sat vremena.

Sve rezultate i tabele posle 4. kola Lige šampiona pronađite ovde.