Fudbal

Zvezdina "desetka" koja je igrala i za Totenhem: NEĆE biti kao u Londonu!

Izvor mondo.rs

Na dan velike utakmice na "Rajku Mitiću", pročitajte šta o njoj kaže bivši igrač oba kluba.

Nekadašnji vezista snažnog šuta, Milenko Aćimović (42) igrao je krajem prošlog i početkom ovog veka četiri godine za Crvenu zvezdu, iz koje se direktno preselio u London, gde je do 2004. bio član Totenhema.

Na stadionu u Ljutice Bogdana, na kojem je nosio "desetku" i ostavio zapažen trag, u sredu će od 21 čas njegovi bivši klubovi zaigrati međusobni duel, u utakmici 4. kola Lige šampiona.

U razgovoru za "Večernje novosti", Aćimović je prognozirao kako bi večerašnji susret mogao da izgleda.

"Totenhem je ubedljivo najbolju utakmicu u sezoni odigrao protiv Zvezde u Londonu, kada je možda i previsokim rezultatom, slavio 5:0. Sve što je ekipa iz Londona odigrala pre i posle toga bilo je slabije nego na meču sa Zvezdom", rekao je nekadašnji reprezentativac Slovenije (74 nastupa/13 golova).

Prema njegovim mišljenju, duel na "Marakani" neće podsećati na onaj u Londonu, u kojem je ekipa Vladana Milojevića doživela težak poraz.

"Totenhem je stvarno bio klasa za Zvezdu u toj utakmici. Sve mu je polazilo za rukom, Zvezda nije došla do svoje igre. Bez obzira na onako visoku pobedu engleskog kluba, ubeđen sam da će ovo biti sigurno drugačija utakmica", dodao je Aćimović.

Izvor: MN Press

Takođe, on naglašava i da će podrška navijača biti veoma važan faktor.

"Naravno, publika je dodatna snaga Zvezde i sigurno će se gosti nešto teže snaći u takvom ambijentu".

Na njegovu žalost, utakmicu neće moći da isprati sa tribina.

"... Zbog poslovnih obaveza sam u Litvaniji i gledaću na sve načine da dođem do TV prenosa ili kvalitetne internet veze, da ispratim sve događaje", dodao je Aćimović.

Milenko Aćimović i Savo Milošević u razgovoru
Izvor: MN Press

S obzirom na to da je Totenhem za prvi meč protiv Zvezde pripremio i poseban film o pokojnom Goranu Bunjevčeviću, takođe bivšem igraču oba kluba, Aćimović je bio jedan od sagovornika autora. I danas živo pamti svoj potpis za "pevce".

"Sećam se 29. aprila 2002. godine kao juče da je boil. Tog dana sam potpisao ugovor sa Totenhemom. Ushićeno sam zvao suprugu da joij saopštim lepe vesti, a ona me je samo uz osmeh podsetila da imam i kćerku", pamti Aćimović dane kada je postao član aktuelnog vicešampiona Evrope.

Pre godinu dana, crveno-beli su uspeli da pred punim tribinama sruše tadašnjeg viceprvaka kontinenta, Liverpul. Da li će isto uspeti i ove večeri?