Fudbal

Danas je "Pavkovdan", a "Marakana" spremna za još jedno ČUDO! (ANKETA)

Izvor mondo.rs

Hoće li i pevac biti skuvan kao vranac u grotlu najvećeg srpskog stadiona?

Izvor: MN Press

/CRVENA ZVEZDA - TOTENHEM UŽIVO PRENOS NA MONDU/

"Lopta je okrugla", konstatovao je Milan Borjan apsolutno verujući da su fudbaleri Crvene zvezde sposobni da ponove prošlogodišnji podvig i u četvrtom kolu Lige šampiona opet savladaju aktuelnog viceprvka Evrope.

Posle Liverpula: Totenhem.

Golman crveno-belih samo je jedan u nizu optimista na stadionu "Rajko Mitić", u čijem je grotlu 6. novembra 2018. "skuvana" Liver ptica, mitska ptica simbol grada Liverpula, inače vranac iz redova pelikana.

Ove srede (21.00, prenos na TV Arena Sport 1), na meniju je londonski pevac.

Jasno je da su gosti apsolutni favorit, ali bio je i Liverpul, pa mu je Milan Pavkov "spakovao" dva gola i zauvek postao heroj Zvezdinih navijača, koji u šali 6. novembar sada nazivaju "Pavkovdan".

Može li visoki centarfor da ponovi fantastičan učinak? 

Ili crveno-beli imaju nekog novog junaka? 

Ili, možda, ništa od toga, već nova pobeda Totenhema kao pre dve nedelje  u Engleskoj (5:0)? 

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt

Odgovor ćemo dobiti uskoro, a ono što dodatno uliva optimizam domaćim navijačima jesu i neki "ludi" rezultati veče pre.

Čelsi je gubio od Ajaksa 1:4, pa osvojio bod (4:4), Slavija Prag je odolela Barseloni na "Nou Kampu" (0:0), Valensija gubila pa pobedila Lil 4:1.

Bez obzira na evidentnu razliku u kvalitetu, Zvezdini igrači i navijači imaju pravo da se nadaju i priželjkuju pobedu, eventualno remi.

Teoretski ne, ali u praksi vrlo verovatno, Crvena zvezda bi pobedom protiv Totenhema obezvedila proleće u Evropi! Čak bi i remi bio veliki korak ka tome.

Ne prvi put za ove tri sezone pod vođstvom Vladana Milojevića, ali bio bi to podvig ravan čudu! 


Siugrno veći nego šesnaestina finala Lige Evrope pre dve godine ili dva uzastopna plasmana u Ligu šampiona, jer su crveno-beli u grupi sa evropskim i svetskim gigantom Bajernom, prošlogodišnjim finalistom Totenhemom i konstantim učesnikom elitnog takmičenja Olimpijakosom.

Osim povređenog Alekse Vukanovića, Vladan Milojević na raspolaganju ima sve igrače.

Borjan, Rodić, Degenek, Marin, Pavkov, Gobeljić i Jovančić bili su akteri istorijskih 2:0 protiv Liverpula, pa da vidimo hoće li u svoje biografije upisati novo čudo...