Fudbal

Recept iz Beograda u Mančesteru i još malo BOLJIH ZAČINA za Junajted

Izvor mondo.rs

"Idealno, da ponovimo igru iz Beograda i da budemo još bolji", poruka je trenera Partizana Save Miloševića pred put u Englesku.

Izvor: Mondo/ Goran

Pre 14 dana bio je meč godine u Humskoj, a u četvrtak Partizan očekuje gostovanje sezone – Mančester junajtedu na Old Trafordu.

Posle 53 godine "parni valjak" se vraća na mesto jednog od najvećih uspeha u svojoj skoro sedam i po decenija dugoj istoriji. Crno-beli su tada poraženi 0:1, ali su zahvaljujući pobedi iz prvog susreta 2:0 prošli u finale Kupa evropskih šampiona.


Partizan je u Beogradu ostavio sjajan učinak. Ali, koliko je tim Sava Miloševića igrao dobro u svom domu, toliko nije imao sreće. Junajted iz manje-više podređene uloge tokom svih 90 minuta stigao do pobede i to golom iz penala, što je bio i jedini udarac u okvir gola Engleza.

"Bilo bi idealno kada bismo mogli da ponovimo sve što smo radili u Beogradu protiv Junajteda i kada bismo dodali još 10-15 odsto bolje igre", bilo je prvo što je Milošević rekao pred let za Mančester.


To znači da Partizan postigne gol na Old Trafordu?

"I gol i više od toga", odgovorio je trener Partizana, verovatno misleći na uvećani bodovni saldo posle gostovanja slavnom klubu.


"Mislim da smo malo prvih 20 minuta u Humskoj bili impresionirani protivnikom. Sada znamo s čim se suočavamo i očekujem bolju reakciju od početka. Naravno, biće mnogo teže, s obzirom na to da su sada oni domaćini i da ćemo morati da se adaptiramo. Ukoliko izdržimo pritisak čuvenog stadiona i njihov u prvom poluvremenu, možda i imamo neke šanse", smatra Milošević.

Na pitanje novinara da prokomentariše činjenicu da Partizan igra mnogo bolje u Evropi nego u Superligi, Milošević je rekao: "Ekipa je motivisanija kada igra u Ligi Evrope, pogotovo kada je u pitanju jedan veliki protivnik. Za nas je najbitnije da damo maksimum, da vidimo gde smo. U prvom meču smo se dobro izmerili i videli smo da možemo. Bilo bi dobro da to potvrdimo, što će značiti da naša igra u prvoj utakmici nije bila slučajna."

Meč na Old Trafordu sudiće Matijas Gestranijus iz Fince, Milošević se nada da će bolje obaviti posao od Španca Estrade.

"Nadam se da nećemo pričati o sudiji, to bi bilo najbolje."

Treneru crno-belih se ne sviđa što je Junajted izgubio proteklog vikenda u Premijer ligi.


"Nisam zabrinut, ali je gore po nas što je Mančester izgubio. Škripe u šampionatu i probaće da posao u Ligi Evrope završe što pre, tako bih ja razmišljao. To ne menja ništa u našim planovima, a sutra možemo očekivati ofanzivan tim."

Miloševića su pitali da se podseti igračkih iskustva sa Mančester junajtedom, dok je igrao na Ostrvu.

"Sa Mančester junajtedom sam imao loša iskustva kao igrač", završio je Milošević i izrazio nadu da će kao trener imati više uspeha.

Možda već u četvrtak…

Utakmica između Mančester junajteda i Partizana igra se od 21 sat (TV Arena sport 1).