Fudbal

Maksimirska "tvrđava" odoleva više od godinu dana - "rudari" je probijaju?

Izvor mondo.rs

Zagrebački Dinamo je poslednji put poražen na svom stadionu 28. avgusta prošle godine od Jang Bojsa u revanš meču završne runde kvalifikacija za Ligu šampiona, kada je švajcarska ekipa slavila 2:1.

Izvor: MN Press

Dinamo iz Zagreba večeras od 21 sat u četvrtom kolu Lige šampiona dočekuju ukrajinski Šahtjor iz Donjecka sa nizom od čak 31 utakmice bez poraza na svom stadionu "Maksimir".

"Modri" su poslednji put poraženi na svom stadionu 28. avgusta prošle godine od Jang Bojsa u revanš meču završne runde kvalifikacija za Ligu šampiona, kada je švajcarska ekipa slavila 2:1. Posle te utakmice, Dinamo je čak 31 utakmicu pred svojim navijačima bez poraza, ostvarivši pritom 28 pobeda i tri remija.

Šahtjor je u poslednjih 19 utakmica u svim takmičenjima upisao samo dva poraza.

U Zagrebu vlada euforija, Dinamo je pustio u prodaju dodatni kontigent ulaznica i očekuje se više od 30.000 gledalaca na "Maksimiru".

Ako pobedi Šahtjor, a Mančester siti u gostima dobije Atalantu, hrvatski šampion bi dva kola pre kraja i matematički obezbedio najmanje treće mesto koje vodi u Ligu Evrope na proleće. Ali, istovremeno, pobeda bi Dinamu značila i veliki korak ka osvajanju drugog mesta i nastavku takmičenja u Ligi šampiona šampiona, što bi bilo veliko iznenađenje, senzacija.

U grupi C Lige šampiona, prvo mesto zauzima Mančester siti sa svih devet bodova. Dinamo je drugi sa četiri, koliko ima i Šahtjor, dok je Atalanta i dalje bez bodova.