Fudbal

Selektor Portugala pozvao SEDAM napadača: Idemo na EURO i to je to!

Izvor mondo.rs

A bilo je spiskova kada su od napadača imali tek jednog ili dvojicu...

Izvor: MN Press

Srbiju tokom novembarskog ciklusa kvalifikacija očekuju utakmice sa Luksemburgom i Ukrajinom, a krajičkom oka pratićemo i Portugal i nadati se njihovim kiksevima...

Trenutno, šampion Evrope je u velikoj prednosti pošto ima ima 11 bodova, jedan više od nas, ali i dve utakmice u kojima ne bi trebalo da bude iznenađenja - Luksemburg i Litvaniju, a četiri boda biće im dovoljno da se direktno plasiraju na EURO2020.

Nama nije preostalo mnogo nego da sanjamo čudo, i da će Luksemburg ili Litvanija uspeti da ih šokiraju, a da uz to "orlovi" odigraju savršene utakmice u Beogradu.

Portugalci ništa ne prepuštaju slučaju, pa je tako selektor Santoš za poslednje dve utakmice kvalifikacija pozvao čak sedam napadača. To jasno govori o njegovim namerama u tim utakmicama, a ne tako davno kod njega je bilo spiskova na kojima postoji tek jedan ili dva "špica".

Osim kapitena Kristijana Ronalda, tu su i Bruma (PSV), Danijel Podenše (Olimpijakos), Andre Silva i Gonsalo Pasijensia (Frankufrt), Dijego Žota (Vulvs) i Eder (Lokomotiva).


Zanimljivo je da nema Žoaa Feliksa iz Atletika.

"Koja je naša strategija za preostala dva meča? Da pobedimo. Bićemo na Evropskom prvenstvu 2020. godine i to je to Moramo da budemo brzi i opasni protiv dva veoma defanzivna tima...", objasnio je Fernando Santoš svoj plan.

Portugal prvo kod kuće igra protiv Litvanije (14. novembar), a onda tri dana kasnije gostuje Luksemburgu.