Fudbal

Poslali 30 žalbi, svih 30 ODBIJENO: Juventus nije zaboravio "Kalčopoli"

Izvor mondo.rs

"Bjankoneri" baš ne voli što je večiti rival dobio titulu iz 2006. godine.

Juventus je šampion Italije već osam sezona u nizu, na dobrom su putu da osvoje i devetu, ali i dalje ih bole rane iz prošlosti.

Naime, kako prenose mediji na "čizmi", torinski klub se ponovo žalio na ishod presude fudbalske federacije Italije iz leta 2006. godine kada im je oduzeta titula prvaka.

Oni su tada u čuvenom skandalu "Kalčopoli" ostali bez trofeja i bili su kažnjeni izbacivanjem u Seriju B. I Milanu su bili oduzeti bodovi zbog umešanosti u nameštanje utakmica, te je trofej na kraju pripao Interu.

I to se do dana današnjeg Juventusu ne dopada. Crno-bela "polovina" derbija Italije se nedavno po 30. put žalila na odluku da titula prvaka Italije bude dodeljena Interu i ona je 30. put odbijena!

Oni se nadležnim telima nisu žalili da titula iz sezone 2005/06 ponovo bude njima dodeljena, već da se samo oduzme Interu i na taj način ne bude nijednog zvaničnog šampiona za tu sezonu.

Upravo je to bio slučaj sa sezonom 2004/05, u kojoj je takođe Juventusu oduzeta titula, a do danas je na snazi odluka da te godine Italija nije imala svog šampiona u fudbalu.

U izveštaju se navodi i da je posle nove odbijene žalbe Juventusu bilo naređeno da plati i sudske troškove u visini od 10.000 evra.

Juventus je do sada 35 puta bio šampion Serije A, dok je Inter taj pehar podizao 18 puta, računajući i taj famozni iz 2006. koji su dobili za "zelenim stolom".