Fudbal

Rade Krunić pred derbi protiv Juvea: Treba nam jedan veliki ''skalp''!

Izvor mondo.ba

Nekadašnji član fočanske Sutjeske, Donjeg Srema, Borca iz Čačka, Verone i Empolija se u duelu sa Lacijom prvi put našao u startnoj postavi Milana.

Fudbaleri Milana ugostili su, u prošlom kolu Serije A, ekipu Lacija. Navijači ''rosonera'' neće se sa zadovoljstvom sećati tog meča – ''nebeskoplavi'' su osvojili sva tri boda (1:2), što im je prvi put u Milanu pošlo za rukom nakon trideset godina!

Ipak, ovaj ligaški duel dugo će pamtiti Rade Krunić, koji je letos pojačao tabor tima sa San Sira nakon što je prethodno četiri godine nosio dres Empolija.

Naime, vezista rođen u Foči, koji je od početka sezone imao problema sa povredama, dva puta je dobio priliku kao rezerva, a protiv Rimljana se prvi put našao u startnoj postavi.

''Osećam se mnogo bolje kad je u pitanju moja fizička sprema. Stanje je bilo zadovoljavajuće i ranije, ali nije bilo na maksimalnom nivou, nisam bio na željenih 100 posto'', rekao je Krunić, dotakavši se i trenerske promene u Milanu u dosadašnjem toku sezone.

Podsetimo, zbog serije loših rezultata otkaz je uručen Marku Đampaolu, a na njegovo mesto postavljen je Stefano Pioli, koji je ekipu, do sada, vodio na četiri utakmice (pobeda, remi i dva poraza).

''Žao mi je Đampaola, kojem je bilo potrebno više vremena kako bi primenio svoj način rada. Sa Piolijem smo fokusiraniji i posvećeniji. Pružamo dobre partije, ali to nije ispraćeno rezultatima. Odigrali smo dobro protiv Lacija i pokazali da smo na pravom putu. Nije nam lako kad vidimo da smo neke stvari uradili kako treba, ali da to nije propraćeno rezultatom. Međutim, moramo da ostanemo jedinstveni i mirni i nadam se da će pobede uskoro doći.''

A prva naredna prepreka na tom putu nije mogla da bude teža – ''rosoneri'' će gostovati trenutnom vladaru fudbalskih terena u Italiji i osmostrukom uzastopnom šampionu Juventusu, koji i sada, nakon 11 kola, drži lidersku poziciju.

''Najbolji su tim u ligi i najteži rival kojem treba da se suprotstavite. Međutim, mi moramo da trijumfujemo na jednom meču kao što je ovaj da bismo preokrenuli tok stvari. Nedostaje nam samopouzdanja, a možemo da ga steknemo ukoliko upišemo trijumf nad rivalom iz samog vrha tabele. Znamo da možemo bolje nego što smo pokazali u prethodnim mečevima i da možemo da slavimo u Torinu'', rekao je Krunić.

U ovaj meč Milan ulazi sa dvanaeste pozicije, uz 13 bodova i čak šest poraza u prvih 11 utakmica.