Fudbal

Vojvodina zaboravlja Partizan: Protiv Mačve samo POBEDA dolazi u obzir

Izvor mondo.rs

Novosađani gostuju Mačvi u Šapcu koja i dalje nema pobedu u Superligi.

Izvor: Marko Metlas/© MN press, all rights reserved

Vojvodina je u nešto slabijoj seriji rezultata u poslednjih mesec dana. Samo jedna pobeda u poslednja četiri kola, uključujući i ubedljiv poraz protiv Partizana znače da je vreme za vraćanje u pobednički ritam.

Mačva bi kao poslednjeplasirani tim mogla da bude idealan protivnik, mada su u Vojvodini svesni da niko nije za potcenjivanje. To ističe i Siniša Saničanin, štoper "lala".

"Protiv Mačve ćemo imati težak meč. Za nas je do sada svaki bio takav. Ići ćemo na osvajanje tri boda i ako cela ekipa bude pružila najviše što može uveren sam da nećemo imati problema da dođemo do pobede. Svi moramo da se potrudimo da vratimo igru koju smo imali u prvih sedam-osam kola, kada smo stvarno dobro igrali i bili na samom vrhu tabele", kaže Saničanin za zvanični sajt kluba.

On napominje da je zadovoljan rezultatima Vojvodine, naročito ukoliko se uzme u obzir da su rezultati prethodne sezone bili dosta lošiji.

"Sada smo treći na tabeli i do kraja sezone imamo obavezu da budemo najmanje među prva četiri, jer to je cilj koji je klub postavio ispred sebe. Zato moramo da tako nastavimo i pokušamo da podignemo igru na još viši nivo, te sam siguran da ćemo u tom slučaju zacrtani cilj i ostvariti", napominje Saničanin.

Vojvodina je pre poraza od Partizana i pobede nad Inđijom remizirala protiv Javora i Čukaričkog. Defanzivni vezista Marko Đurišić želi da njegova ekipa na najbolji mogući način preboli ubedljiv poraz u Humskoj.

"Ako se pogleda naš učinak u prethodnom periodu, mislim da nismo toliko u krizi rezultata, ali svakako jesmo u krizi igre u poslednja tri-četiri kola. To se videlo i protiv Partizana, gde smo jako loše ušli u utakmicu, potom nas je "presekao" onaj penal i kasnije nismo uspeli da se vratimo u meč. Generalno, svi smo vrlo loše odigrali tu utakmicu. Protiv Mačve idemo na pobedu", ističe Đurišić.

Meč između Mačve i Vojvodine u Šapcu igra se u subotu, sa početkom u 14 časova.