Fudbal

Superliga u problemu: "Večiti" CELO kolo pomeraju za 2020?

Izvor mondo.rs Izvor Sportski žurnal

Zaostale utakmice Partizana i Zvezde bi mogle da budu okidač za raniji završetak jesenjeg dela sezone.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Superliga Srbije je letos izašla u susret, ali je sada u problemu.

Najvećim srpskim klubovima utakmice 6. kola Superlige Srbije bile su odložene kako bi i Crvena zvezda i Partizan bili u mogućnosti da se što bolje spreme za svoje evropske okršaje.

Taj "trik" je ponovo upalio, jer su se crveno-beli plasirali u Ligu šampiona, a crno-beli u grupnu fazu LIge Evrope. Međutim, sada to odlaganje utakmica zadaje glavobolje oko datuma njihovog konačnog odigravanja.

Zvezda stoga treba da nadoknadi meč protiv Čukaričkog u ligi i Mačve u Kupu Srbije, dok crno-belima preostaju mečevi protiv Radnika (Superliga) i Spartaka (Kup Srbije).

Predstojeću reprezentativnu pauzu "večiti" će najverovatnije iskoristiti za odmor, za razliku od oktobra kada su odigrali svoje zaostale mečeve u 1/16 finala Kupa Srbije.

Kako stvari stoje, nadoknađivanje svih ovih mečeva moglo bi da rezultira u ranijem završetku jesenjeg dela sezone!

"Crno-beli su se izjasnili da zbog velikog broja reprezentativaca ne mogu da igraju protiv Spartaka u osmini finala našeg najmasovnijeg takmičenja. Postoji šansa da se Zvezda 20. novembra sastane sa Mačvom, što će ovih dana da bude poznato" rekao je Miodrag Janković, predsednik Takmičarske komisije FSS, prenosi Sportski žurnal.

Velika je mogućnost da zaostali mečevi u Superligi budu odigrani 14. decembra i to ne bi bio nikakav problem da za taj datum nisu zakazani mečevi 21. kola Superlige.

Ipak, rešenje bi bilo da se dva zaostala susreta odigraju tada, a čitavo 21. kolo odloži za 15. februar i njime započne prolećni deo takmičenja.

Naredno 22. kolo bi bilo pomereno za sedam dana kasnije, pa bi u kalendar takmičenja za 2020. godinu u nekom trenutku bilo uvršteno jedno kolo u vanrednom terminu.

Što se tiče utakmice Proletera i Radničkog koja je otkazana zbog virusa koji je zahvatio veliki deo tima iz Niša, nije bilo reči kada bi ona bila nadoknađena, ali sva je prilika da bi ona mogla da se odigra u istom terminu kada i odloženi susreti Zvezde i Partizana.